Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Καλάθι Νοικοκυριού: Το Βέλγιο στα χνάρια της Ελλάδας – Πρόταση για «πάγωμα» τιμών σε 100 προϊόντα για τρεις μήνες

Το Βέλγιο θα πρέπει να «παγώσει» τις τιμές 100 προϊόντων για τρεις μήνες, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα κατά την αγορά βασικών ειδών, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού, δήλωσε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών στο Βέλγιο, προτείνοντας να γίνει εφαρμογή του ελληνικού παραδείγματος με το «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ ήταν κατά 20% ακριβότερα τον Μάρτιο του 2023 από ό,τι τον ίδιο μήνα του 2022, όπως επισημαίνει δημοσίευμα των Brussels Times, γι’ αυτό και η Ένωση Καταναλωτών Βελγίου απευθύνει πρόταση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να «παγώσει» τις τιμές κάποιων προϊόντων, όπως το ψωμί, το γάλα, τα φρούτα και τα λαχανικά.

«Έχει γίνει δύσκολο για τους καταναλωτές να αγοράσουν- σε προσιτές τιμές- βασικά προϊόντα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ένωσης, Laura Clays, στο ραδιόφωνο, επισημαίνοντας πως η πρόταση έχει έρθει από την Ελλάδα και εφαρμόστηκε πρόσφατα και στη Γαλλία, διασφαλίζοντας ότι οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. «Αφού μπορούν να το κάνουν αυτοί, γιατί όχι και εμείς;»

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας Jo Brouns δήλωσε στη «Het Laatste Nieuws» ότι δεν έχει πειστεί τονίζοντας πως «τα ράφια θα παραμείνουν άδεια και οι προμηθευτές θα χρεοκοπήσουν αν η κυβέρνηση αποφασίσει να παγώσει τις τιμές».

Η εμπορική οργάνωση «Comeos» δεν είναι υπέρ ενός τέτοιου καλαθιού, καθώς, όπως είπε, τα περιθώρια κέρδους των σούπερ μάρκετ είναι ήδη χαμηλά και η πίεση στους αγρότες θα αυξηθεί.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Η Ένωση Καταναλωτών Βελγίου ζητάει την εφαρμογή του Ελληνικού Παραδείγματος του ”Καλαθιού” που ακολούθησε και η Γαλλία και εδώ οι Καταναλωτικές οργανώσεις ζητούν την κατάργησή του… ”Ουδείς προφήτης στον τόπο του τελικά”», σχολίασε με ικανοποίηση αλλά και πικρία ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement