Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νέα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων – Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Βρετανικού Μουσείου

Μέλη της Ένωσης Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS) που εργάζονται στο Βρετανικό Μουσείο πρόκειται να απεργήσουν για επτά ημέρες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο του Καθολικού Πάσχα (6 και 12 Απριλίου 2023).

Οι συνεχιζόμενες απεργίες του PCS επηρεάζουν τη λειτουργία του Βρετανικού Μουσείου, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Είναι η τελευταία από μια σειρά απεργιών για τις αμοιβές, η οποία έχει προκαλέσει διακοπή στη λειτουργία του μουσείου τους τελευταίους μήνες.

Παράλληλα, συνεχίζεται η πενθήμερη απεργία των μελών του PCS στην ασφάλεια των αεροδρομίων και στα γραφεία διαβατηρίων που ξεκίνησε την Δευτέρα.

Το συνδικάτο κλιμάκωσε τις απεργίες, με εθνική απεργία περισσότερων από 130.000 δημοσίων υπαλλήλων στις 28 Απριλίου.

Επιπλέον και οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν την απεργιακή τους δράση αφού η πλειοψηφία των μελών της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης (NEU ) ψήφισε την απόρριψη της τελευταίας μισθολογικής προσφοράς της κυβέρνησης.

Η απεργία έχει ανακοινωθεί για την Πέμπτη 27 Απριλίου και την Τρίτη 2 Μαΐου καθώς οι μαθητές 11 και 13 ετών ετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους.

H υπουργός εκπαίδευσης Τζίλιαν Κίγκαν περιέγραψε το αποτέλεσμα της κάλπης ως «εξαιρετικά απογοητευτικό» και είπε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε «με καλή πίστη».

Σε απεργία προχωρούν και οι νέοι ειδικευόμενοι γιατροί στο βρετανικό ΕΣΥ.

Έως και 60.000 γιατροί θα συμμετάσχουν σε τετραήμερη απεργία, η οποία ξεκινά στις 7 το πρωί της Τρίτης 11 Απριλίου έως τις 7 το πρωί του Σαββάτου 15 Απριλίου. Η απεργία αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή καθώς συμπίπτει με τις ημέρες ακριβώς μετά τις διακοπές του Καθολικού Πάσχα.

Τα νοσοκομεία θα αρχίσουν να επικοινωνούν με ασθενείς από τη Δευτέρα για να επαναπρογραμματίσουν τις διαδικασίες. Περισσότερα από 200.000 ραντεβού και επεμβάσεις αναμένεται να ακυρωθούν ως αποτέλεσμα της απεργίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση των γιατρών δεν περιλαμβάνει εξαιρέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η απεργία θα ισχύει και σε κρίσιμους τομείς όπως τα Επείγοντα, η εντατική θεραπεία και η θεραπεία του καρκίνου.

Από τις 17 Απριλίου έως το τέλος του μήνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι Εξεταστές οδήγησης της Υπηρεσίας Προτύπων Οδηγών και Οχημάτων (DVSA) που εκπροσωπούνται από το PCS.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement