Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον θα συνέχισει τις αποστολές των δυνάμεών της στη Συρία παρά τις αιματηρές επιθέσεις

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε χτες, Δευτέρα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποχωρήσουν από την ανάπτυξή των δυνάμεών της στη Συρία που είναι εκεί για σχεδόν 8 χρόνια και πολεμούν τα υπολείμματα του Ισλαμικού Κράτους, παρά τις επιθέσεις στις αμερικανικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ένα επιθετικό drone στόχευσε μια αμερικανική βάση στη Συρία στις 23 Μαρτίου. Ως αποτέλεσμα, ένας Αμερικανός εργολάβος σκοτώθηκε και ένας ακόμη και 5 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν. Οι αμερικανικές δυνάμεις απάντησαν με αεροπορικές επιδρομές και ανταλλαγή πυρών, κάτι που σύμφωνα με συριακές πηγές οδήγησε στον θάνατο 3 Σύριων στρατιωτών, 11 μαχητών φιλοκυβερνητικών παρατάξεων και 5 μη Σύριων μαχητών.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπήρξαν μάρτυρες επιθέσεων ή άλλων αντιδράσεων τις τελευταίες 36 ώρες στη Συρία, προσθέτοντας: «Θα παραμείνουμε σε εγρήγορση».

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την περασμένη Παρασκευή, με τις οποίες προειδοποίησε το Ιράν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν ισχυρά μέτρα για την προστασία των Αμερικανών.

«Δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία ως αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες», είπε, προσθέτοντας ότι η αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστεί. «Δεν θα αποθαρρυνθούμε από τις  επιθέσεις αυτών των ένοπλων ομάδων», τόνισε ο κ. Κίρμπι.

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε τα πλήγματα των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον λέει ψέματα για τις στοχευμένες τοποθεσίες και επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στον τερματισμό αυτού που περιέγραψε ως «αμερικανική κατοχή».

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επίσης τις επιδρομές, κατηγορώντας τις αμερικανικές δυνάμεις ότι στόχευσαν «πολιτικούς χώρους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στη Συρία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της κυβέρνησης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που στόχευσε το Ισλαμικό Κράτος, σε συνεργασία με τις γνωστές ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, οι οποίες ηγούνται και κυριαρχούνται από τους Κούρδους – Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, οι περισσότεροι από αυτούς στα ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, πριν από την τελευταία σειρά επιθέσεων στη Συρία, οι αμερικανικές δυνάμεις δέχθηκαν περίπου 78 επιθέσεις από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν από τις αρχές του 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Advertisement