Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρίγκιπας Χάρι ξανά στο δικαστήριο για την υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών

Ο πρίγκιπας Χάριεπέστρεψε σε δικαστήριο του Λονδίνου την Τρίτη για μια δεύτερη ημέρα ακροάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η αγωγή για τηλεφωνικές υποκλοπές που άσκησε μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλες διασημότητες μπορεί να αντέξει την αμφισβήτηση από τον εκδότη της Daily Mail.

Η υπόθεση είναι μία από τις πολλές που έχει ασκήσει ο δούκας του Σάσεξ στη μάχη του με τον Τύπο και ισχυρίζεται ότι ο εκδότης προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να βάζουν παράνομα κοριούς σε σπίτια και αυτοκίνητα και να καταγράφουν τηλεφωνικές συνομιλίες.

Η Associated Newspapers Ltd. αρνείται τους ισχυρισμούς και επιδιώκει να απορρίψει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι ισχυρισμοί είναι πολύ παλιοί και βασίζονται σε πληροφορίες που παρέδωσαν εμπιστευτικά για μια έρευνα του 2012 σχετικά με την παραβίαση της νομοθεσίας των μέσων ενημέρωσης.

Οι ηθοποιοί Liz Hurley και Sadie Frost και ο σύζυγος του John, David Furnish, είναι επίσης διάδικοι στην υπόθεση. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η Associated Newspapers, η οποία εκδίδει τις εφημερίδες The Daily Mail και The Mail On Sunday προέβη σε παράνομες πράξεις που παραβίασαν την ιδιωτική ζωή των διάσημων εναγόντων.

Ο δικηγόρος David Sherborne, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρίγκιπα και άλλους, δήλωσε ότι οι εισβολές ήταν “συνήθεις και διαδεδομένες” και αργότερα “αποκρύφτηκαν ή καλύφθηκαν”. Τα άρθρα αποδίδονταν ψευδώς σε “φίλους”, σε οικογενειακή πηγή, σε πηγές του παλατιού, σε βασιλικό εσωτερικό πρόσωπο ή σε παρόμοια ανώνυμα άτομα, ώστε να αποπροσανατολίζονται οι πολίτες “από την πραγματική προέλευση”, δήλωσε ο Sherborne.

Μεταξύ των ισχυρισμών στα δικαστικά έγγραφα ήταν ότι η Associated Newspapers απέκτησε παράνομα το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού των John και Furnish και άντλησε παράνομα πληροφορίες για την προηγούμενη σχέση του Harry με την Chelsy Davy, μια σχεδιάστρια κοσμημάτων από τη Ζιμπάμπουε.

Ο εκδότης φέρεται επίσης να προσέλαβε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ για να χακάρει το τηλέφωνο της Hurley, να κολλήσει ένα μίνι μικρόφωνο σε ένα παράθυρο έξω από το σπίτι της και να βάλει κοριό στο αυτοκίνητο του πρώην φίλου της Hugh Grant για να συλλέξει πληροφορίες, ταξιδιωτικά σχέδια και ιατρικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η υπόθεση αποτελεί σε κάποιο βαθμό επανάληψη ενός βρετανικού σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών που έγινε πρωτοσέλιδο πριν από μια δεκαετία και τελικά κατέληξε στην καταδίκη του πρώην εκπροσώπου του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Οι ισχυρισμοί χρονολογούνται κυρίως από το 1993 έως το 2011, αλλά εκτείνονται και πέραν του 2018, δήλωσε ο Sherborne.

Η Associated Newspapers ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες για το σκάνδαλο ήταν τόσο ευρέως γνωστές, ώστε οι εμπλεκόμενοι θα μπορούσαν να είχαν υποβάλει μήνυση πριν από χρόνια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement