Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μακρόν και Μπιν Σαλμάν συζήτησαν την άμυνα, την ενέργεια και τη βοήθεια στον Λίβανο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συζήτησαν χτες Κυριακή την ενίσχυση της αμυντικής και ενεργειακής συνεργασίας τους και ανανέωσαν την αποφασιστικότητά τους να «συνεργαστούν» για να βοηθήσουν τον Λίβανο.

Η γαλλική Προεδρία ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες εξήραν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον «δυναμισμό της διμερούς τους σχέσης», ιδίως όσον αφορά την «εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού».

Πρόσθεσε ότι «συζήτησαν επίσης τομείς στους οποίους αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να ενισχυθεί, ειδικά σε ό,τι αφορά τα αμυντικά και ενεργειακά ζητήματα».

Το Elysee δήλωσε ότι «εξέφρασαν κοινή ανησυχία για την κατάσταση στον Λίβανο και επανέλαβαν την αποφασιστικότητα τους να εργαστούν από κοινού για να βοηθήσουν να βγει η χώρα από τη βαθιά κρίση που διέρχεται».

Από το 2019, ο Λίβανος βιώνει μια οικονομική κατάρρευση, τη χειρότερη στην ιστορία του. Η πολιτική κρίση σε αυτή τη χώρα επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς οι βουλευτές δεν έχουν ακόμη εκλέξει πρόεδρο από τον Νοέμβριο, ενώ τις υποθέσεις της χώρας διευθύνει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση της οποίας οι εξουσίες είναι περιορισμένες.

Από την άλλη πλευρά, ο Μακρόν χαιρέτισε την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, τονίζοντας τη «σημασία της για την περιφερειακή σταθερότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement