Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Με drones χτυπήθηκαν οι ρωσικοί πύραυλοι στην Κριμαία-Επλήγησαν πολιτικοί στόχοι υποστηρίζει ρωσόφιλος αυτοδιοικητικός

Αξιωματούχος εγκατεστημένος από τη Μόσχα στη χερσόνησο της Κριμαίας  ανέφερε πως η έκρηξη οφειλόταν σε UAVs φορτωμένα εκρηκτικά και θραύσματα και έπληξαν πολιτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας πολίτης τραυματίστηκε.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η έκρηξη στην Τζάνκοϊ, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου της Κριμαίας, είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν πύραυλοι Κρουζ που προορίζονταν για σκάφη επιφανείας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας.

Ανακοίνωση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών ανέφερε πως καταστράφηκαν «πύραυλοι Κρουζ (τύπου) Kalibr-KN που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς».Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι που εκτοξεύονται από σκάφη επιφανείας, έχουν δραστικό βεληνεκές ως και 2.500 χιλιομέτρων εναντίον χερσαίων στόχων και 375 χιλιομέτρων όταν βάλλονται εναντίον θαλάσσιων στόχων.

Σε ότι αφορά την έκρηξη ο Ιγκόρ Ιβίν, επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στη Τζάνκοϊ, ανέφερε πως 33χρονος άνδρας τραυματίστηκε από θραύσματα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. ‘Ολα δείχνουν ότι θα  επιζήσει.

Στο μεταξύ το ρωσικό πρακτορείο TASS  ανέφερε πως υπέστη βλάβη μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης και πως ένα σχολείο, ένα σπίτι και ένα παντοπωλείο έπιασαν φωτιά.

Ο Αλέγκ Κριουτσκόφ, σύμβουλος της διορισμένης από τη Ρωσία αυτοδιοίκησης της Κριμαίας, κατήγγειλε πως η επίθεση έγινε εναντίον «πολιτικών στόχων»:

Ενα UAV, είπε, χτυπήθηκε «πάνω από τεχνική σχολή της Τζάνκοϊ και έπεσε σε περιοχή ανάμεσα σε χώρο εκπαίδευσης και κατοικία φοιτητών». «Δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά. Τα άλλα (UAVs) καταρρίφθηκαν σε περιοχές όπου βρίσκονται κατοικίες», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι πολύ κοντά στη  Τζάνκοϊ βρίσκεται ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο. Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, η πόλη και η περιοχή γύρω από αυτή έχουν μετατραπεί στη μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική βάση στη χερσόνησο.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε ρητώς την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση, άφησε πάντως να εννοηθεί πως επρόκειτο για ουκρανική επιχείρηση.

Η Ουκρανία επανειλημμένα έχει εξαπολύσεις επιθέσεις στην Κριμαία με σκοπό τον εξαναγκασμό των ρωσικών στρατευμάτων σε αποχώρηση αλλά καις την προετοιμασία του εδάφους για την απελευθέρωση της Κριμαίας  που τελεί υπό Ρωσική κατοχή από το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement