Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Υποψήφιος των «6»απέναντι στον Ερντογάν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου – Απειλές από τους «Γκρίζους Λύκους»

‘Eπειτα από ένα πολιτικό δράμα 72 ωρών, η «Συμμαχία των έξι» της τουρκικής αντιπολίτευσης αποφάσισε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο υποψήφιος απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαρτίου θα ξεκινήσει επισήμως η προεκλογική περίοδος για τις κάλπες της 14ης Μαΐου. Ωστόσο τη σκιά τους ρίχνουν οι οι ισχυρισμοί του πρώην αρχηγού των Γκρίζων Λύκων, ο οποίος μιλάει για σχέδιο μαφιόζικης δολοφονίας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα κι έχοντας στο πλευρό του δύο άλλοτε στενούς συνεργάτες και υπουργούς του Ερντογάν, τους Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπατζάν, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος δεσμεύεται ότι θα επαναφέρει την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

O 74χρονος Κιλιτσντάρογλου, ο επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα, στοχεύει να βγει από τη σκιά του Ερντογάν, εκδιώκοντάς τον από την προεδρία. «Το τραπέζι μας είναι το τραπέζι της ειρήνης. Ο μοναδικός σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη χώρα στις ημέρες της ευημερίας, της ειρήνης και της χαράς», είπε ο ίδιος.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αντιπολίτευση προηγείται ελαφρά του κυβερνητικού συνασπισμού, ωστόσο οι προσεχείς εκλογές αναμένεται ότι θα κριθούν στο νήμα.

Η «Συμμαχία του Έθνους» έφτασε στο χείλος της διάσπασης την Παρασκευή, μόλις 10 εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Το εθνικιστικό «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ διαφωνούσε με την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου και αντιπρότεινε ως υποψηφίους τους δημάρχους της Κωνσταντινούπολης ή της Άγκυρας, Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς, οι οποίοι σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις λαμβάνουν θέσεις αντιπροέδρων.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, που βλέπει θετικά την υποψηφιότητα του Κιλιτσντάρογλου, ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να τον στηρίξει και να μην κατεβάσει δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement