Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Ταραχές με αφορμή τον θάνατο ενός παιδιού – Πυροβολισμοί μεταξύ αστυνομίας και εμπόρων ναρκωτικών

Ταραχές ξέσπασαν σήμερα (06.03.2023) στο Ροσάριο, στη βορειοανατολική Αργεντινή, μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων, οι οποίοι είχαν επιτεθεί σε σπίτια ατόμων που εμπλέκονταν, όπως υποστήριζαν, σε πυροβολισμούς μεταξύ αντίπαλων συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδί.

Η αστυνομία στην Αργεντινή, χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει ένα πλήθος που εκτόξευε πέτρες και είχε αρχίσει να γκρεμίζει τους τοίχους ενός μικρού, τούβλινου σπιτιού σε μια λαϊκή συνοικία της πόλης, όπως δείχνουν τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση.

Αστυνομικοί έβγαλαν από το σπίτι τον ένοικό του. Στη συνέχεια το σπίτι λεηλατήθηκε, με τους συγκεντρωμένους να παίρνουν έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και παιχνίδια. Οι γείτονες συνέχισαν να το κατεδαφίζουν, με βαριοπούλες. Ένα άλλο σπίτι τυλίχθηκε στις φλόγες, ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις.

Ο τοπικός υπουργός Ασφαλείας Κλαούντι Μπριγιόνι, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα επεισόδια αυτά αντανακλούν την οργή του κόσμου απέναντι στους διακινητές ναρκωτικών. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, σε ανταλλαγή πυρών, τραυματίστηκαν τέσσερα παιδιά ηλικίας από 2 μέχρι 14 ετών. Ένα από αυτά, ένα 11χρονο αγόρι, υπέκυψε στη συνέχεια στα τραύματά του.

«Υπάρχει μια μάχη για τον έλεγχο της περιοχής, μεταξύ μιας ντόπιας ομάδας και μιας άλλης που ήρθε από αλλού (…) με στόχο τον έλεγχο της διακίνησης», είπε ο εισαγγελέας Αντριάν Σπέλτα, που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης. Οι δράστες πυροβόλησαν μέσα από ένα αυτοκίνητο και χτύπησαν τα τέσσερα παιδιά, τα οποία έπαιζαν «κοντά στο πρόσωπο που είχε μπει στο στόχαστρο», πρόσθεσε.

Το Ροσάριο, η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Αργεντινής, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σταυροδρόμι της διακίνησης ναρκωτικών. Παράλληλα, έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις της χώρας: μόνο το 2022 σημειώθηκαν 287 ανθρωποκτονίες, πενταπλάσιες από τον μέσο όρο της υπόλοιπης χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement