Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Απαγορεύεται το αλκοόλ – Διαμαρτυρίες των χριστιανών για περιορισμό ελευθεριών και Δημοκρατίας  

Χριστιανοί πολιτικοί στο Ιράκ προσπαθούν να ανατρέψουν έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε στη χώρα, ο οποίος απαγορεύει την εισαγωγή και πώληση αλκοόλ.

Το Σάββατο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι έλαβαν εντολές να ξεκινήσουν την εφαρμογή του νόμου, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, παρά την εκφρασμένη αντίθεση.

Η χριστιανική ομάδα, η οποία έχει 5 βουλευτές στο κοινοβούλιο του Ιράκ, προσέφυγε στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντάς τον αντιδημοκρατικό.

Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται στο Ιράκ, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμανικής πίστης, αλλά το αλκοόλ μπορεί να αγοραστεί σε ειδικά καταστήματα και μπαρ με άδεια.

Ο νόμος εγκρίθηκε αρχικά το 2016, αλλά τέθηκε σε ισχύ μόλις τον Φεβρουάριο μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως. Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύεται η πώληση, η εισαγωγή και η παραγωγή αλκοόλ. Οι παραβάτες υπόκεινται σε πρόστιμο έως 25 εκατομμύρια ιρακινά δηνάρια, ή 16.000 ευρώ.

Οι Χριστιανοί, μέλη του Κινήματος της Βαβυλώνας, τονίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός γιατί δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και περιορίζει τις ελευθερίες τους. Επίσης, σύμφωνα με αυτούς, ο νόμος έρχεται σε αντίθεση με άλλο κυβερνητικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλεται φόρος 200% της αξίας στα αλκοολούχα ποτά που εισάγονται από το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement