Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Σοϊγκού επιθεωρεί ρωσικά στρατεύματα – Mαίνεται η μάχη για την πόλη-σύμβολο Μπαχμούτ

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού πραγματοποίησε μια σπάνια επίσκεψη στα ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο υπουργός επιθεώρησε «στρατηγείο» στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ μαίνεται η μάχη για την πόλη-σύμβολο του Μπαχμούτ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Σοϊγκού «επιθεώρησε στρατηγείο στο μέτωπο» στην «κατεύθυνση του Νότιου Ντονέτσκ», χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβής τοποθεσία ή η ημερομηνία της επίσκεψης.

Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ρωσίας δεν επισκέπτονται συχνά την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα πριν ένα χρόνο, σε αυτό που η Μόσχα χαρακτηρίζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Βρετανία λέει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις

Οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Μπαχμούτ αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερη πίεση από τις ρωσικές, όπως ανέφερε σήμερα η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, με σφοδρές μάχες να διεξάγονται μέσα και γύρω από την πόλη στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Η Ουκρανία αποστέλλει επίλεκτες δυνάμεις για να ενισχύσει τα στρατεύματα στην περιοχή, ενώ ο τακτικός ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner έχουν προχωρήσει περαιτέρω στα βόρεια προάστια του Μπαχμούτ, όπως ανέφερε στη σημερινή του ενημέρωση το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Δύο βασικές γέφυρες στο Μπαχμούτ καταστράφηκαν εντός των τελευταίων 36 ωρών, σύμφωνα με το υπουργείο που πρόσθεσε ότι οι δίοδοι ανεφοδιασμού των Ουκρανών μειώνονται.

Τι συζήτησαν Μπάιντεν-Σολτς στον Λευκό Οίκο

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία προχωρούν μαζί σε ό,τι αφορά το θέμα της Ουκρανίας και ισχυροποιούν τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή (3/3) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας είπε από την πλευρά του ότι είναι πολύ σημαντικό να στείλουν οι δύο χώρες ένα μήνυμα ότι οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο Οβάλ Γραφείο, μπροστά στις κάμερες.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι πιέζει για τη σύσταση διεθνούς δικαστηρίου για να τιμωρηθεί η Ρωσία για τον πόλεμο

Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί όταν η ηγεσία του ρωσικού κράτους και του ρωσικού στρατού λογοδοτήσει για τον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διεθνή διάσκεψη συνέδριο για το θέμα που έγινε χθες στην πόλη Λβιβ.

«Και όταν λογοδοτήσουν, θα αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του χθες βράδυ.

Ο Ζελένσκι τόνισε «την ευθύνη της Ρωσίας και της ηγεσίας της –προσωπική ευθύνη– για την επιθετικότητα και τον τρόμο σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας».

Η Ουκρανία προσπαθεί εδώ και μήνες να συσταθεί διεθνές δικαστήριο όπου οι ηγέτες της Μόσχας θα λογοδοτήσουν για εγκλήματα πολέμου. Στη συνάντηση της Λβιβ συμμετείχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά και λίγες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές.

«Συγκεντρώνουμε τη μέγιστη στήριξη για ένα δικαστήριο για τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ζελένσκι. «Κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα επιτύχει στο να τιμωρήσει τους Ρώσους εγκληματίες πολέμου και ότι οι εθνικές μας αρχές επιβολής του νόμου και οι δικαστικές μας αρχές θα εξασφαλίσουν δίκαιες ποινές σε βάρος όλων των Ρώσων δολοφόνων και βασανιστών».

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement