Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Τρίζει η καρέκλα» του Ερντογάν: Σάλος με το μοίρασμα χρημάτων σε παιδιά – «Βυθίζεται» το κόμμα του

Με ένα ματσάκι χαρτονομίσματα στα χέρια εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αντίγιαμαν, μία από τις περιοχές που ισοπεδώθηκαν από τους σεισμούς, μοιράζοντας χαρτζιλίκι στα παιδιά που ήταν τριγύρω του. Ωστόσο, παρά τις κινήσεις αυτές, νέα δημοσκόπηση δείχνει το κόμμα του Τούρκου προέδρου κάτω από το όριο του 30%. Μεγάλη η πτώση και για τον εθνικιστή εταίρο του, τον Μπαχτσελί. Αντίθετα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίζονται ανεβασμένα σε σχέση με τις εκλογές του 2018.

Η λαϊκή οργή ξεχειλίζει

Η τραγωδία των καταστροφικών σεισμών, φέρνει την πολιτική αβεβαιότητα. Για πρώτη φορά η συνεχιζόμενη λαϊκή οργή, υπονομεύει την 20χρονη εξουσία του προέδρου Ερντογάν, μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη, Αριάννα Φερεντίνου.

Παρούσα η αντιπολίτευση εκεί που απουσίαζε ο Ερντογάν

Η κακή διαχείριση της τραγωδίας των σεισμών, έφερε στο προσκήνιο τον ως τώρα αδύναμο ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεχής παρουσία του Κιλιτσντάρογλου, αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και των βουλευτών από την πρώτη στιγμή στις σεισμόπληκτες περιοχές ενίσχυσε το προφίλ του και τη δημοφιλία του. Η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν παρούσα τα κρίσιμα 3 πρώτα 24ωρα, εκεί όπου απουσίασε η κυβέρνηση και ο Τούρκος πρόεδρος.

Η επόμενη ημέρα των σεισμών φέρνει επίσης «κύμα» αποκαλύψεων για σκάνδαλα διαφθοράς για τα οποία ευθύνεται η κυβέρνηση, γεγονός που εντείνει την οργή του κόσμου και δυσκολεύει τον Ερντογάν.

Όλα δείχνουν εκλογές τον Μάιο

Τα τελευταία σενάρια αναφέρουν ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο και όχι αργότερα, η οικονομία δεν αντέχει αναβολές.

«Τερμάτισε» τον λαϊκισμό ο Ερντογάν

Το βίντεο με τον Ταγίπ Ερντογάν να μοιράζει χρήματα σε παιδιά του σεισμόπληκτου Αντίγιαμαν σοκάρει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος αναζητεί ψήφους με αυτόν τον τρόπο, κατά καιρούς έχει μοιράσει τσάι και παιχνίδια. Ωστόσο, καθώς η χώρα ακόμα ξεπερνά το σοκ της καταστροφής δημοσιογράφοι και αντιπολίτευση μιλούν για εικόνες ντροπής.

«Είναι δυνατόν να εξαγοράσεις την ανθρώπινη βούληση με χρήματα; Την πιο πονεμένη μέρα λες “θα σου δώσω χρήματα;” Για όνομα του Θεού! Μόνο κάποιος που έχει χάσει την ανθρωπιά του μπορεί να το κάνει αυτό», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ενδεικτική του κλίματος η νέα δημοσκόπηση που δείχνει μεγάλη πτώση του ΑΚΡ, κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%. Παραμένει μεν πρώτο, αλλά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα ακολουθεί με μόλις μιάμιση μονάδα διαφορά.

Απτόητος ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την περιοδεία του στις σεισμόπληκτες περιοχές. «Από εσάς ζητώ να μου δώσετε ένα χρόνο. Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους νεκρούς, αλλά έχουμε την αποφασιστικότητα, την εμπειρία και τη δύναμη να επουλώσουμε όλες τις πληγές και να αποζημιώσουμε για όλες τις καταστροφές», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κυβέρνηση παραιτήσου!»

Νέο «μέτωπο» άνοιξε στα τουρκικά γήπεδα, αφότου χιλιάδες οπαδοί της Φενερμπαχτσέ και της Μπεσίκτας φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα. Η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στις ομάδες να χαλιναγωγήσουν τον κόσμο και υπό τον φόβο νέων συνθημάτων δεν επιτρέπει στους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ να μετακινηθούν για αγώνα εκτός έδρας. Ο σύλλογος έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση. «Ως Αθλητικός Όμιλος Φενερμπαχτσέ, δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε αυτήν την απόφαση. Πρόκειται για μια περίεργη απόφαση που δεν έχει να κάνει με αθλητικά κριτήρια».

Οι ομάδες πιέζονται να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης των συνθημάτων, ενώ υπάρχει η σκέψη οι αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

Advertisement