Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός στην Τουρκία: Νέα απειλή οι ασθένειες – Αντιμέτωποι και με έλλειψη νερού οι σεισμόπληκτοι

Τρόμος και αγωνία για το μέλλον στα συντρίμμια της Τουρκίας. Χολέρα, ηπατίτιδα και άλλες μολυσματικές ασθένειες απειλούν τους σεισμόπληκτους, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες και πραγματοποιούνται εκκλήσεις για καθαρό νερό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σημάνει συναγερμό για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, όπως η χολέρα, στις πληγείσες, από τον Εγκέλαδο, περιοχές.

Η κατάσταση είναι δραματική, με τον Οργανισμό να ανακοινώνει ότι συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη για την αποστολή προμηθειών στους σεισμόπληκτους, οι οποίοι πέρα από τον πόνο τους, έχουν να διαχειριστούν και την έλλειψη βασικών ειδών, όπως σκηνές.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για προστασία μισθών και απαγόρευση απολύσεων

Η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή κυβερνητικό σχέδιο για την προστασία των μισθών και την απαγόρευση των απολύσεων στις πληγείσες επαρχίες.

Περίπου 1.200.000 άνθρωποι ζουν σε σκηνές, κοντέινερ, φοιτητικές εστίες και δημόσιους ξενώνες. Το κόστος ανοικοδόμησης των σπιτιών τους μπορεί να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Τουρκία Γερμανοί υπουργοί – Επιπλέον χρηματική βοήθεια

Αυτοψία στο Καχραμανμαράς έκαναν οι Γερμανίδες Υπουργοί, Αναλένα Μπέρμποκ, και Νάνσι Φέζερ, υπογραμμίζοντας τη στήριξη του Βερολίνου στα θύματα, αλλά και στις προσπάθειες ανοικοδόμησης. Επιπρόσθετα ανακοίνωσαν επιπλέον χρηματική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία.

«Σήμερα, διαθέσαμε άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η βοήθειά μας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφορά σε 108 εκατομμύρια ευρώ, ειδικά για σκηνές, ιατρική περίθαλψη, επισιτιστική βοήθεια, κουβέρτες και γεννήτριες» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναλένα Μπέρμποκ.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου σχεδιάζει να επισπεύσει την έκδοση βίζας για τα θύματα του σεισμού που θέλουν να επισκεφθούν μέλη της οικογένειάς τους στη Γερμανία για μερικούς μήνες.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement