Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μαδαγασκάρη: Ο κυκλώνας Φρέντι σάρωσε τα πάντα – 4 νεκροί και χιλιάδες καταστροφές σπιτιών

H Μαδαγασκάρη «μετρά» τις ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρός τροπικός κυκλώνας Φρέντι, ο οποίος έπληξε χθες (21.02.2023) το βράδυ τις ακτές του νησιού του Ινδικού ωκεανού και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 4 ανθρώπων, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό.

Ο κυκλώνας Φρέντι έφτασε στο ανατολικό τμήμα της Μαδαγασκάρης, στην πόλη Μαναντζάρι, προτού συνεχίσει την πορεία του προς τα δυτικά. Η παράκτια αυτή πόλη, με 25.000 κατοίκους, είχε καταστραφεί εν μέρει πέρυσι από τον κυκλώνα Μπατσιράι, ο οποίος είχε κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 135 ανθρώπους.

Τεσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πέρασμα του Φρέντι, σύμφωνα με πρώτο απολογισμό του Εθνικού Γραφείου Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC), το οποίο δεν έχει καταγράψει προς το παρόν κανέναν αγνοούμενο.

Περισσότεροι από 16.600 άνθρωποι επλήγησαν, περισσότερα από 6.750 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, ενώ ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί το συνολικό εύρος των καταστροφών.

Υποσιτισμός από την ξηρασία

Η Μαδαγασκάρη είναι παράλληλα αντιμέτωπη εδώ και μήνες με ακραία ξηρασία, η οποία πλήττει μια τεράστια περιοχή στον νότο και έχει προκαλέσει οξύ υποσιτισμό στους κατοίκους.

Καμιά δεκαριά καταιγίδες ή κυκλώνες πλήττουν κάθε χρόνο τον νοτιοδυτικό Ινδικο ωκεανό στη διάρκεια της εποχής των κυκλώνων, από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

Advertisement