Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σε ακατάλληλα σπίτια οι μισοί ενοικιαστές στην Αγγλία

Περισσότεροι από τους μισούς ενοικιαστές στην Αγγλία ζουν σε ακατάλληλα σπίτια, ενώ παράλληλα οι τιμές των ενοικίων έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 1,6 εκατομμυρίων παιδιών, αντιμετωπίζουν κακές συνθήκες διαβίωσης που οφείλονται στην έλλειψη μόνωσης και στους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας, σύμφωνα με την Citizens Advice.

Ο μέσος ενοικιαστής πληρώνει 350 £ περισσότερα το χρόνο για θέρμανση λόγω της κακής μόνωσης και υγρασίας  των κατοικιών.

Ενώ όσοι μένουν σε λιγότερο ενεργειακά αποδοτικά ακίνητα θα μπορούσαν να πληρώσουν έως και 1.190 £ περισσότερο το χρόνο όταν οι λογαριασμοί αυξηθούν ξανά τον Απρίλιο.

«Είναι ντροπή που περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία για τη μείωση της φτώχειας των καυσίμων και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σπιτιών, οι άνθρωποι εξακολουθούν να υποφέρουν», δήλωσε η Τζίλιαν Κούπερ επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής της Citizens Advice.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 40% των ενοικιαστών ένιωθε άγχος ως αποτέλεσμα της υγρασίας, της μούχλας και του υπερβολικού κρύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Μιχαήλ Αλ. Ξυλοπόδης 29-4-2024       Στις 20 Νοεμβρίου 2017 χειρουργήθηκα στην Αγγεοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου ¨Αττικόν¨, από τον Καθηγητή κ.  Ιωάννη...

ΧΙΟΣ

Μιλώντας για την Ανάσταση στον Βροντάδο της Χίου και το άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί της έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σύντομα αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν πρόκειται απλώς...

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τα μοντέλα της DFSK, που συνδυάζουν την αξιοπιστία, την τεχνολογία και την αυξημένη πρακτικότητα με την ακαταμάχητη σχέση ποιότητας-τιμής, είναι έτοιμα να κάνουν δυναμική...

Advertisement