Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Το θρίλερ των Κινέζων CEO: Αγνοείται ο τραπεζικός επενδυτής Μπάο Φαν

Ένας εκ των κορυφαίων τραπεζικών επενδυτών στην Κίνα, ο Μπάο Φαν, δεν έχει δώσει σημάδια ζωής, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία του. Η China Renaissance, μια επενδυτική τράπεζα και εταιρεία ιδιωτικών μετοχών με έδρα το Πεκίνο, ανέφερε σε καταγγελία της την Πέμπτη η οποία έγινε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ότι δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Bao Fan, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση έως και 50% στο Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή μετά την είδηση. Η μετοχή έκλεισε με πτώση 28%. «Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει λάβει γνώση οποιασδήποτε πληροφορίας που να υποδεικνύει ότι η μη διαθεσιμότητα του κ. Bao σχετίζεται ή θα μπορούσε να σχετίζεται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ή τις δραστηριότητες του ομίλου», ανέφερε η εταιρεία στην κατάθεσή της.

Ο Bao είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους διαπραγματευτές στην τεχνολογική βιομηχανία της Κίνας. Βοήθησε στη διαμεσολάβηση για τη συγχώνευση των δύο κορυφαίων εταιρειών παράδοσης φαγητού στην Κίνα, της Meituan και της Dianping, το 2015. Σήμερα, η πλατφόρμα της «συνδυασμένης» εταιρείας είναι πανταχού παρούσα στην Κίνα.

Η εξαφάνιση του Bao ακολουθεί μετά τις εξαφανίσεις πολλών επιχειρηματιών με υψηλό πόστο στην Κίνα, όπου δεν είναι ασυνήθιστο για τα στελέχη να εξαφανίζονται ξαφνικά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς καμία εξήγηση.

Το 2020, ο μεγιστάνας των ακινήτων Ren Zhiqiang εξαφανίστηκε για αρκετούς μήνες αφού φέρεται να μίλησε κατά της διαχείρισης του Κινέζου ηγέτη Xi Jinping όσον αφορά την πανδημία της Covid-19. Ο Ren φυλακίστηκε τελικά για 18 χρόνια με την κατηγορία της διαφθοράς.

Το 2017, η ασφαλιστική εταιρεία Anbang προειδοποίησε τους μετόχους ότι ο πρόεδρός της, Wu Xiaohui, δεν θα ήταν σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του, αφού φέρεται να συνελήφθη από τις αρχές στο πλαίσιο κυβερνητικής έρευνας. Η Anbang επικαλέστηκε τότε «προσωπικούς λόγους» για την απουσία του. Ο Wu φυλακίστηκε τελικά για 18 χρόνια.

Την ίδια χρονιά, ο Xiao Jianhua, μεγιστάνας που ήλεγχε την Tomorrow Holdings, συνελήφθη από Κινέζους πράκτορες ασφαλείας στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Χονγκ Κονγκ και μεταφέρθηκε στην Κίνα. Καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2022 σε 13 χρόνια φυλάκισης.

Μια άλλη εξέχουσα περίπτωση έλαβε χώρα το 2015, όταν ο Γκουό Γκουανγκτσάνγκ, ο δισεκατομμυριούχος που ονομάστηκε «ο Γουόρεν Μπάφετ της Κίνας», δηλώθηκε ως αγνοούμενος από τον όμιλο που διοικούσε. Ο εν λόγω όμιλος, η Fosun, επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο Γκουό βοηθούσε τις αρχές σε μια έρευνα.

Ανώτερα στελέχη δεκάδων κινεζικών εταιρειών εξαφανίστηκαν επίσης εκείνο το έτος. Ορισμένοι επέστρεψαν αργότερα στις θέσεις τους, ενώ άλλοι όχι.

Πηγή: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ ΤΣΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΕΕΝΣ) εκφράζουν τη βαθειά τους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το DS 3 Hybrid, οι πελάτες της DS Automobiles μπορούν να επωφεληθούν από την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, αφού σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα,...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η εξυπηρέτηση εφήμερων πολιτικών συμφερόντων δεν είναι σωστό να αποκρύπτει τις μακροπρόθεσμες απώλειες”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για...

Advertisement