Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση Τζόνσον εναντίον Σούνακ για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε τον Ρίσι Σουνάκ ότι η κατάργηση του νομοσχεδίου του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας υπέρ μιας νέας συμφωνίας για το Brexit θα ήταν «μεγάλο λάθος».

Στην πρώτη του παρέμβαση για το Brexit μετά την αποχώρηση του από την εξουσία, ο πρώην πρωθυπουργός προέτρεψε τον διάδοχο του να μην “πετάξει” τη νομοθεσία, η οποία θεωρείται από τους υπέρμαχους του Brexit ως το πιο σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί με την ΕΕ.

Το βράδυ του Σαββάτου, μια πηγή κοντά στον κ. Τζόνσον που επικαλείται η Κυριακάτικη Τέλεγκραφ είπε: «Η γενική του σκέψη είναι ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να απορρίψει το νομοσχέδιο για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας».

Το νομοσχέδιο που εισήγαγε ο Τζόνσον επιτρέπει στην κυβέρνηση να καταρρίψει μονομερώς τμήματα του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο θα περιλαμβάνει και τον τερματισμό του ρόλου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (ECJ). Αυτό θεωρείται παράνομο αφού παραβιάζει τους όρους της Συμφωνίας για το Brexit.

O Σούνακ “πάγωσε” το νομοσχέδιο” προκειμένου να διαπραγματευτεί μια αναθεωρημένη συμφωνία και έτσι να υπάρχει ομαλή σχέση με την ΕΕ.

Το Σάββατο, ο Ρίσι Σούνακ και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέδωσαν μετά τη συνάντηση τους στο Μόναχο μια σπάνια κοινή δήλωση λέγοντας ότι έχει σημειωθεί «πολύ καλή πρόοδος» στην επίλυση του ζητήματος του Πρωτοκόλλου.

Η παρέμβαση του Τζόνσον όμως δείχνει μια αυξανόμενη εξέγερση στους κόλπους των ευρωσκεπτικιστών για τη συμφωνία του Σούνακ η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη δοκιμασία του, από τότε που ανέλαβε τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar Α.Ε., επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda & Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα συνεχίζει να επενδύει στο Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων & Συνεργατών...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου η ετήσια συνάντηση της Ορθόδοξης Νεολαίας της Μπενελούξ την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, ημέρα αργίας λόγω της εορτής της...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10 Μαΐου 2024, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κυπριανός Κουντούρης, Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

Advertisement