Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα έσπασε το «μπαλόνι – σκύλο» του Τζεφ Κουνς, έργο τέχνης αξίας $42.000

Ένα έργο τέχνης του Αμερικανού ποπ καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς αξίας 42.000 δολαρίων διέλυσε, άθελά της, σύμφωνα με μαρτυρίες, επισκέπτρια – συλλέκτρια σε χώρο τέχνης του Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό συγκεκριμένα, ένα από τα πιο εμβληματικά σκυλομπαλόνια του Κουνς, έσπασε σε μικροσκοπικά θραύσματα και χρειάστηκε να το σκουπίσει το προσωπικό της γκαλερί, για να καταλήξει σε σκουπιδοτενεκέδες.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής βραδιάς εγκαινίων μόνο για VIP της Art Wynwood, μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Ο καλλιτέχνης Stephen Gamson δήλωσε στην Miami Herald ότι έβλεπε το γλυπτό, όταν «μια ηλικιωμένη γυναίκα το χτύπησε, ρίχνοντάς το από το βάθρο του».

Στην αρχή ο ίδιος αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για μέρος κάποιας περφόρμανς, ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για ατύχημα.

«Όταν έπεσε στο έδαφος, ήταν όπως όταν ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα προσελκύει ένα τεράστιο πλήθος στην εθνική οδό», δήλωσε ο κ. Gamson στην εφημερίδα.

Όπως ακόμη έγινε γνωστό, ευτυχώς για τη γυναίκα, το έργο καλύπτεται από την ασφάλεια, δήλωσε η Bénédicte Caluch, σύμβουλος τέχνης της γκαλερί Bel-Air Fine Art που εκπροσωπεί τον δημιουργό του.

Η γυναίκα που προκάλεσε τη ζημιά, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, ήταν συλλέκτρια έργων τέχνης.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι παρά το γεγονός ότι το έργο έχει θρυμματιστεί σε χιλιάδες κομμάτια, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του.

Ο δημιουργός του έργου για την ώρα, δεν έχει κάνει δηλώσεις για το περιστατικό.

Η σειρά των γλυπτών του “Balloon Dog” είναι από τα πιο εμβληματικά έργα σύγχρονης τέχνης και έχουν πουληθεί για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Μερικά είναι τεράστια -με ύψος 3 μέτρα- αλλά το συγκεκριμένο ήταν απλώς ένα «κουτάβι», με ύψος 40 εκατοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement