Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αγγλία: Μητέρα δύο παιδιών εξαφανίστηκε ενώ περπατούσε με το σκύλο της

Όλη η Βρετανία ψάχνει εδώ και μέρες της Nicola Bulley που εξαφανίστηκε στις 27 Ιανουαρίου, ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της δίπλα στο ποτάμι στο χωριό St Michael’s, στο Lancashire.

Μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έχει αρχίσει να περιπολεί στο χωριό όπου εξαφανίστηκε η Nicola Bulley για να εμποδίσει τους ερασιτέχνες ντετέκτιβ να φτιάχνουν βίντεο στο TikTok καθώς προσπαθούν να λύσουν την υπόθεση.

Η Spencer Sutcliffe Security πραγματοποιεί καθημερινές και νυχτερινές περιπολίες στο St Michael’s του Wyre μετά την πλημμύρα ανθρώπων εκτός του χωριού που κατέβηκαν στην περιοχή.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με τους ένστολους φρουρούς ασφαλείας της εταιρείας που εδρεύει στο Lancaster.

Ο ιδιοκτήτης του προσωπικού ασφαλείας ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν, δήλωσε: «Όταν μου τηλεφώνησαν οι κάτοικοι, σκέφτηκα τι απαίσια κατάσταση».

«Έχουν ήδη την φρίκη του τι συνέβη, συν το ότι κανείς δεν ξέρει τι συνέβη και μετά έχουν όλους αυτούς τους ανθρώπους να ποδοπατούν τους κήπους τους, να ψάχνουν τις αποθήκες τους».

«Όταν τους πλησιάζουν κάποιοι από τους κατοίκους, γίνονται πολύ επιθετικοί απέναντί τους και αυτό δεν είναι καθόλου καλό».

«Έτσι προσέφερα τις υπηρεσίες μας δωρεάν, θα πληρώσω το προσωπικό από την τσέπη μου και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους κατοίκους μια μικρή επιβεβαίωση ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τους φροντίζουν και θα εργαστούμε παράλληλα με την αστυνομία. Δεν προσπαθούμε να την αντικαταστήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά δυστυχώς η αστυνομία είναι ανεπαρκώς στελεχωμένη και ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενη».

Ο Spencer ανεβάζει βίντεο από την περιπολία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προτρέπει τον κόσμο να μην ταξιδέψει στο χωριό, όπου οι φίλοι της κας Bulley πραγματοποίησαν ολονυχτία στην άκρη του δρόμου για να προσπαθήσουν να παροτρύνουν τους οδηγούς που περνούν από εκεί να ελέγξουν αν έχουν κάποια κάμερα dashcam από την περίοδο πριν από δύο εβδομάδες, όταν η μητέρα δύο παιδιών εξαφανίστηκε.

Ο Spencer πρόσθεσε: «Αυτό προκαλεί ατελείωτο άγχος, είμαι σίγουρος, στην οικογένεια της Nicola και κάνει τους κατοίκους του St Michael’s να είναι πολύ ανήσυχοι. Καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, αλλά οι άνθρωποι έχουν επίσης το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και στο να μην έχουν παραβίαση της ησυχίας τους, και δυστυχώς αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

«Είμαι ένα άτομο με έντονο κοινοτικό προσανατολισμό, τα παιδιά μου ζουν σε αυτή την περιοχή και κατά τη διάρκεια του Covid, ήμασταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της εθελοντικής δύναμης Garstang, πηγαίνοντας ανθρώπους στο νοσοκομείο, παίρνοντας τα ψώνια των ανθρώπων, πηγαίνοντας τους συνταγές. Για μένα η επιχείρηση δεν είναι μόνο για να βγάζεις χρήματα, πρέπει να δίνεις και κάτι πίσω».

Οι κάτοικοι του St Michael’s στο Γουάιρ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή της επιχείρησης.

Ένας από αυτούς δήλωσε: «Μας δίνει λίγη ηρεμία. Αυτή είναι συνήθως μια τόσο ασφαλής περιοχή και όλοι είναι λίγο νευρικοί από όλους αυτούς που ξαφνικά εμφανίστηκαν εδώ».

Η αστυνομία του Lancashire αναγκάστηκε να θέσει σε ισχύ εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για 48 ώρες μετά την αναφορά ότι μια ομάδα ανδρών ταξίδευε από το Liverpool για να ψάξει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σημείο όπου η κα Bulley πιστεύεται ότι έπεσε στο ποτάμι.

Ένας φίλος της οικογένειας Bulley ισχυρίστηκε λανθασμένα ότι το σπίτι δεν είχε ερευνηθεί, αλλά αργότερα ζήτησε συγγνώμη αφού συνειδητοποίησε ότι η αστυνομία και μια ομάδα έρευνας και διάσωσης είχαν ελέγξει το σπίτι.

Πηγή: dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

Advertisement