Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: θα συνεχίσουν τις επαφές με την Κίνα για το μπαλόνι- Νέες λεπτομέρειες για την κατάρριψη του

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να συνεχίσουν να διατηρούν επαφή με την Κίνα σχετικά με την κατάσταση με τα κινεζικά αερόστατα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

«Αναμένουμε συνεχείς συζητήσεις με την Κίνα σχετικά με το περιστατικό με αερόστατο τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Πράις σε τακτική ενημέρωση. Εξήγησε ότι η Ουάσιγκτον θεωρεί σημαντικό να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με το Πεκίνο, παρά το περιστατικό με αερόστατο.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Πεκίνο, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα και στη συνέχεια ακυρώθηκε λόγω του περιστατικού, θα πραγματοποιηθεί όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Η Ουάσιγκτον δεν είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέες πιθανές ημερομηνίες για αυτήν την επίσκεψη, πρόσθεσε ο Πράις.

Το αερόστατο, το οποίο η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκε από την Κίνα για σκοπούς κατασκοπείας, πέταξε πάνω από τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και καταρρίφθηκε ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας το Σάββατο. Στο Πεκίνο ισχυρίζονται ότι το μπαλόνι είχε πολιτικό σκοπό και χρησιμοποιήθηκε για μετεωρολογική έρευνα.

Νέες λεπτομέρειες για την κατάρριψη του κινεζικού αερόστατου

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι το κινεζικό αερόστατο που καταρρίφθηκε, είχε ύψος 60 μέτρα και μετέφερε ωφέλιμο φορτίο συγκρίσιμο με αυτό ενός επιβατικού αεροσκάφους. Συγκριτικά, το μπαλόνι είναι τόσο ψηλό όσο ένα κτήριο είκοσι ορόφων, αναφέρει το Sky News.

Ο στρατηγός Glenn Van Herk από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξήγησε ότι ακριβώς λόγω του βάρους του αντικειμένου ο αμερικανικός στρατός δεν είχε προηγουμένως καταρρίψει το μπαλόνι ενώ κινούνταν πάνω από τη στεριά.

Η Κίνα, απο την πλευρά της υποστηρίζει ότι ήταν ένα μετεωρολογικό μπαλόνι, επέκρινε τις ΗΠΑ για την κατάρριψή του, αποκαλώντας την κίνηση «προφανή υπερβολική αντίδραση που παραβιάζει σοβαρά το πνεύμα του διεθνούς δικαίου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement