Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις προσάπτει στον Αμερικανό Πρέσβη, ο ΥΠΕΞ της χώρας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βουδαπέστη -όπως και κάθε άλλος πρεσβευτής- δεν έχει κανένα λόγο να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουγγαρίας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη David Pressman, ο Szijjarto δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη σε άλλο θέμα πως «η Ουγγαρία είναι μια κυρίαρχη χώρα και κανείς δεν μπορεί να μας πει από έξω πώς πρέπει να ζούμε».

Ο κ. David Pressman είχε δηλώσει στο στο Politico ότι «οι πολιτικοί ηγέτες της ουγγρικής κυβέρνησης συχνά μιλούν για την προώθηση της ειρήνης, αλλά – από την καταδίκη των κυρώσεων μέχρι την υιοθέτηση ρωσικών προτάσεων «κατάπαυσης του πυρός» – συνεχίζουν να προωθούν πολιτικές που υποστηρίζονται από τον Πούτιν».

Ο υπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές είπε ότι «δεν ενδιαφέρει» τι πιστεύει ο κ. Pressman ή οποιοσδήποτε άλλος πρεσβευτής για τις εξελίξεις στην εσωτερική πολιτική στην Ουγγαρία.
«Αν θέλει να χρησιμοποιήσει την παραμονή του στην Ουγγαρία για να κρίνει τις δραστηριότητες μιας κυβέρνησης που εξελέγη από σημαντική πλειοψηφία Ούγγρων τότε θα έχει πολύ δύσκολη δουλειά να εργαστεί με επιτυχία για να αυξήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», είπε ο Peter Szijjarto, επιμένοντας στη σημασία του αμοιβαίου σεβασμού.

Ο Szijjarto επεσήμανε επίσης ότι οι Ούγγροι ψηφοφόροι είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν εάν η κυβέρνηση κάνει καλή δουλειά ή όχι και ότι θα δώσουν την ετυμηγορία τους στις επερχόμενες εκλογές.
Δήλωσε επίσης ότι η πολιτική της κυβέρνησης καθοδηγείται αποκλειστικά από τα εθνικά συμφέροντα και την επιθυμία να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα σε μια αποστροφή των σχολίων του ανέφερε: «Έγιναν προσπάθειες από το εξωτερικό, χωρίς επιτυχία, να εγκατασταθεί μια κυβέρνηση στην Ουγγαρία που δεν εκπροσωπεί το εθνικό συμφέρον» για να προσθέσει αμέσως μετά «για το σκοπό αυτό κινητοποιήθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία δεν αποδείχθηκαν καλή επένδυση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement