Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Αλβανοί «εξομολογούνται» τι έκαναν για να μην επιστρέψουν ποτέ στην πατρίδα τους

Η Daily Mail αποκάλυψε ότι, ο πατέρας ενός από τους 200 εφήβους αιτούντες άσυλο που αγνοούνται από τα ξενοδοχεία του Home Office, παραδέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου (28/1) ότι ο γιος του εξαφανίστηκε για να μην επιστρέψει στην Αλβανία.

Ο 18χρονος μιλάει καθημερινά με τον πατέρα του και στέλνει τα χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά σε ένα εργοτάξιο στο Λονδίνο στη βόρεια Αλβανία, όπου βρετανικά ΜΜΕ τον έχουν εντοπίσει.

Ωστόσο, ο Orgito Luka, ο οποίος ήταν 17 ετών όταν εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάιο, εξακολουθεί να θεωρείται επίσημα αγνοούμενος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Ρόμπερτ Τζένρικ είπε στους βουλευτές την περασμένη εβδομάδα ότι από τα 4.600 ασυνόδευτα παιδιά αιτούντες άσυλο που έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2021, τα 440 είχαν εξαφανιστεί και μόνο οι μισοί είχαν επιστρέψει.

Από αυτούς που εξακολουθούν να αγνοούνται, οι 186 ισχυρίστηκαν ότι ήταν 16 είτε 17 ετών και οι 176 είναι από την Αλβανία.

Το Υπουργείο Υγείας αποκάλυψε τα ονόματα περίπου 12 Αλβανών εφήβων που εξαφανίστηκαν από ξενοδοχεία εγκεκριμένα από το HomeOffice πέρυσι, ενώ οι περισσότεροι από τους οποίους σύντομα θα έκλειναν τα 18.

Μερικά από τα ονόματα δεν εμφανίζονται στα αλβανικά δεδομένα, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να έχουν δώσει ψευδή στοιχεία ή να έχουν γίνει λάθη.

Άλλοι φαίνεται να έχουν ενεργούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιδεικνύουν ακριβά ρούχα, εστιατόρια και πολυτελή αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement