Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζική Πρωτοχρονιά: Τα μαζικά ταξίδια έχουν αρχίσει και αναμένεται να επιδεινώσουν την πανδημία

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της πολιτικής «μηδενικής covid», οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν τον Δεκέμβριο να τερματίσουν τους περισσότερους από τους αυστηρούς περιορισμούς κατά της εξάπλωσης του ιού. Έκτοτε, ο πληθυσμός των 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων αυτής της ασιατικής χώρας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία.      Οι ειδικοί φοβούνται ότι αυτή η μαζική μετακίνηση θα κάνει το σενάριο της πανδημίας στην Κίνα ακόμη πιο δύσκολο..

Σύμφωνα με το Πεκίνο, σχεδόν 60.000 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό covid-19 στα κινεζικά νοσοκομεία μεταξύ 8 Δεκεμβρίου και 12 Ιανουαρίου. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των θανάτων θα πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος, αν ληφθεί υπόψη ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στο σπίτι και σε αγροτικές περιοχές με πιο αδύναμα συστήματα υγείας.

Αρκετοί ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα πεθάνουν από το covid-19 φέτος. Η πιο σοβαρή περίοδος της πανδημίας στην Κίνα είναι, στην πραγματικότητα, έτοιμη να ξεκινήσει.

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των διακοπών για το κινεζικό νέο έτος, το οποίο ξεκινά επίσημα στις 22 Ιανουαρίου, ο Τύπος της χώρας αναφέρει ειδήσεις για αγροτικά νοσοκομεία με εξαντλημένα φάρμακα και εξοπλισμό.

«Η κορύφωση της λοίμωξης από covid στο χωριό μας έχει περάσει, αλλά οι εορτασμοί για το νέο έτος πλησιάζουν και υπάρχουν πολλοί χωρικοί, ιδίως οι ηλικιωμένοι, που κινδυνεύουν από λοίμωξη», προειδοποίησε ένας γιατρός στη Σαγκάη σε δήλωσή του στο Red Star News. «Αν τα αντιιικά και άλλα είδη φαρμάκων ήταν αρκετά, θα ήμουν πιο σίγουρος», πρόσθεσε.

Για να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα εξοπλίσει όλες τις αγροτικές κλινικές με φάρμακα για τον πυρετό, οξυγόνο και παλμικά οξύμετρα.

Περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ταξίδια

Τις τελευταίες ημέρες, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πεκίνου είναι γεμάτος από επιβάτες που αναχωρούν από την πρωτεύουσα.

Στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας, τη Σαγκάη, τέθηκαν προσωρινά σε λειτουργία περισσότερα νυχτερινά τρένα για να αντιμετωπιστεί ο όγκος των ταξιδιωτών που κατευθύνονται στην επαρχία Ανχούι στα ανατολικά της χώρας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua. Το κινεζικό Υπουργείο Μεταφορών αναμένει ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια ταξίδια τις εβδομάδες γύρω από τις γιορτές.

Οι ημερήσιες αφίξεις στο Μακάο ξεπέρασαν τις 55.000 το Σάββατο, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας. Στο Χονγκ Κονγκ, η κυβέρνηση θα αυξήσει μεταξύ 18 και 21 Ιανουαρίου τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να διασχίζουν καθημερινά τα χερσαία σύνορά του, από 50.000 σε 65.000 άτομα την ημέρα.

Η επανέναρξη των ταξιδιών στην Κίνα έχει αυξήσει τις προσδοκίες για ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, της οποίας οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πλέον οι χαμηλότεροι των τελευταίων 50 ετών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο μπροστινός προφυλακτήρας νέας σχεδίασης με εμφανή την ποδιά που παραπέμπει στα offroad γονίδια του αυτοκινήτου, ενώ η επένδυση ψυγείου SUV με τέσσερις οριζόντιες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο νησί», που βρίσκεται πλέον στο τρίτο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής...

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

Advertisement