Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στη δίνη των απεργιών τα Χριστούγεννα η Βρετανία

Οι νοσηλευτές στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία απεργούν ξανά σήμερα (20/12) προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στον χώρο της υγείας ακυρώνοντας δεκάδες ραντεβού και παρατείνοντας την λίστα αναμονής για χιλιάδες ασθενείς.

Οι απεργίες θα συνεχιστούν και το νέο έτος, τον Ιανουάριο, προειδοποιεί το συνδικάτο εφόσον η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της να μην διαπραγματευτεί τις αμοιβές των εργαζόμενων.

Περίπου 1.300 στρατιώτες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την απεργία – περισσότεροι από εκείνους που συμμετείχαν στην παροχή εμβολιασμών κατά του κορωνοιου στις αρχές του 2021.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) ζητά αύξηση μισθών κατά 19% ενώ ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ δηλώνει ότι είναι «απογοητευτικό» ότι τα μέλη του συνδικάτου απεργούν.

Αύριο (21/12) οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα θα πραγματοποιήσουν νέα απεργία με τη συμμετοχή έως και 10.000 υπαλλήλων. Όμως θα υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό ώστε να εξυπηρετεί σοβαρές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αν χρειαστεί. Η απεργία δεν αφορά την Σκωτία καθώς τα συνδικάτα ήρθαν σε συμφωνία για τις αμοιβές τους με την τοπική κυβέρνηση.

Οι κινητοποιήσεις αποτελούν διαμαρτυρία των εργαζομένων στις ανεπαρκείς αυξήσεις μισθών που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και αντίδραση στις προθέσεις για περικοπές θέσεων εργασίας και αλλαγές στους όρους συνταξιοδότησης. Το συνδικάτο ζητεί αύξηση 10% και καλύτερη συνθήκες εργασίας.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του PCS, Μαρκ Σερβότκα, 40.000 μέλη υποχρεώνονται να καταφεύγουν σε συσσίτια για την επιβίωση των οικογενειών τους, ενώ 45.000 λαμβάνουν επιδόματα λόγω των ανεπαρκών μισθών. Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν και οι δάσκαλοι οδήγησης, καθώς και στελέχη του δικτύου αυτοκινητοδρόμων.

Οι υπάλληλοι της Δύναμης Συνόρων που ελέγχουν τα ταξιδιωτικά έγραφα σε βρετανικά αεροδρόμια και λιμάνια θα απεργήσουν 23 με 26 Δεκεμβρίου και 28 με 31 Δεκεμβρίου επηρεάζοντας τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουϊκ του Λονδίνου, τα αεροδρόμια του Μπέρμιγχαμ, του Μάντσεστερ, του Κάρντιφ και της Γλασκώβης, καθώς και το λιμάνι του Νιουχέιβεν.

Συνεχίζονται οι απεργίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο από τις 18:00 την παραμονή των Χριστουγέννων έως τις 6 το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου ενω θα απεργήσουν ξανά τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement