Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ εισόδου μεταναστών κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε ρεκόρ εισόδου μεταναστών – 500.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις – που προέρχονται κυρίως από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία συγκυρία μετά-Covid εποχής και πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) , το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την είσοδο 504.000 ατόμων στο διάστημα ανάμεσα στον Ιούνιο 2021 και τον Ιούνιο 2022. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 331.000 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Σειρά γεγονότων στο κόσμο επηρέασαν τα μοντέλα της μετανάστευσης», δήλωσε η Τζέι Λίντοπ, διευθύντρια του κέντρου διεθνούς μετανάστευσης στην ONS.

Στοιχεία όπως το γεγονός ότι είναι η πρώτη πλήρης χρονική περίοδος που μετράται μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η υποδοχή Αφγανών ή κατόχων διαβατηρίων που φεύγουν από το Χονγκ Κονγκ, «όλα συνέβαλαν στον αριθμό ρεκόρ των μεταναστών που βλέπουμε», πρόσθεσε.

Η αύξηση των αφίξεων από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως φοιτητών μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά την πανδημία της Covid ή ακόμη η άφιξη ουκρανών προσφύγων αποτελούν «παράγοντες ανεξάρτητους μεταξύ τους» σε σημείο που να μη μπορεί να γίνει εκτίμηση αν αυτή η τάση θα διατηρηθεί, είπε ο Τζέι Λίντοπ, την στιγμή που ο έλεγχος της μετανάστευσης υπήρξε μία από τις βασικές υποσχέσεις του Brexit.

Συγκεκριμένα, το 39% των μεταναστών έφθασε την περίοδο αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο με φοιτητική βίζα και το 21% με βίζα εργασίας.

Επιπλέον των αριθμών της νόμιμης μετανάστευσης, η βρετανική υπηρεσία εκτιμά ότι 35.000 άνθρωποι διέσχισαν παρανόμως την Μάγχη την ίδια περίοδο.

Τελούσα υπό πίεσιν απέναντι στο πολύ υψηλής ευαισθησίας για το Ηνωμένο Βασίλειο θέμα, η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία ανήκει στην δεξιά πτέρυγα των Τόρις, παραδέχθηκε χθες ότι η βρετανική κυβέρνηση «απέτυχε στον έλεγχο των συνόρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement