Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μουντιάλ 2022: Προσπάθησαν να απαγορεύσουν την Budweiser και από το ξενοδοχείο όπου μένουν τα στελέχη της

Το Μουντιάλ του Κατάρ 2022 έχει προσφέρει μέχρι τώρα εντυπωσιακές στιγμές, όπως το 2-1 της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή, αλλά και πρωτόγνωρα νομικά μέτρα όπως την απαγόρευση του αλκοόλ στα γήπεδα δύο ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Στο τελευταίο αυτό μέτρο έρχεται να προστεθεί ένα ιδιαίτερο γεγονός, όπως γράφει η Dailymail.

Η αμερικανική εταιρεία μπύρας Budweiser είχε συμφωνηθεί να παρέχει μπύρες στους θεατές για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022. Κυβερνητικά στελέχη όμως του Κατάρ, μετά τον νόμο απαγόρευσης αλκοόλ, όχι μόνο περιόρισαν την πώλησή της στα γήπεδα, αλλά προσπάθησαν να απαγορεύσουν την κατανάλωση της μπύρας στο ίδιο το ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας που την παράγει.

Στα πλαίσια έντονων συζητήσεων για τη δυνατότητα πώλησης μπύρας στα γήπεδα, κυβερνητικά στελέχη στη Ντόχα αρνήθηκαν να χορηγήσουν άδεια για την προσφορά αλκοόλ στο πολυτελές ξενοδοχείο W, στο οποίο διέμεναν και οι εργαζόμενοι στην εν λόγω εταιρεία, όπως υποστήριξε η Sportsmail.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι λογικό, άφησε παραπονεμένα τα στελέχη της Bud, τους υπαλλήλους και τους VIP καλεσμένους, οι οποίοι και δήλωσαν πως «δεν έχουν πλέον την δυνατότητα ούτε το δικό τους ποτό να πιούν στον ίδιο τους τον χώρο».

Αποκλιμάκωση στην όλη κατάσταση φαίνεται να προσέφεραν στελέχη του εμπορικού τμήματος της FIFA, που πιστεύεται ότι ενεπλάκησαν και τελικά κατάφεραν να πείσουν τους οικοδεσπότες να χορηγήσουν άδεια.

Η Anheuser-Busch InBev, μέρος της οποίας είναι και η Budweiser, έχει πραγματοποιήσει συμφωνία με τη FIFA, η οποία αγγίζει τις 63 εκατομμύρια λίρες, κάνοντας την έναν από τους κορυφαίους χορηγούς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement