Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Εξαπόλυσε επιδρομή στην Συρία

Η επιχείρηση της Άγκυρας στη Συρία και στο Ιράκ έρχεται μετά την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης Κομπάνι στην βόρεια Συρία, αναφέρουν οι κουρδικές δυνάμεις. Αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε η Άγκυρα και στο βόρειο Ιράκ. Με tweet το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει: «Ώρα να λογοδοτήσετε!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε αεροπορική επιχείρηση στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρονται τα εξής: «Οι προδότες θα λογοδοτήσουν. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πλήττονται τρομοκρατικοί στόχοι στη Συρία και το Ιράκ».

Η Άγκυρα είχε φωτογραφήσει τους Κούρδους στη Συρία ως υπεύθυνους για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σωτήρης Σέρμπος, αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου σχολίασε: «Η βόρεια Συρία φωτογραφιζόταν ως ένας χώρος απειλών για την εθνική ασφάλεια της Συρίας.

»Το μείζον θέμα ασφάλειας για τον μέσο Τούρκο πολίτη παραμένει το κουρδικό και φυσικά η κίνηση αυτή έχει και προεκλογικό ”άρωμα”».

Σχετικά με την συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην εφημερίδα τα «Νέα» ο αναπληρωτής Καθηγητής ανέφερε: «Ο ίδιος ο Υπουργός στην τελευταία του απάντηση λέει ”πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε”. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα ζήτημα σχετικά με την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Ο Γιάννης Μπαλτζώης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ ανέφερε: «Ο στρατός της Τουρκίας δεν έχει ιστορικό επιδρομών το βράδυ. Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον Ερντογάν γιατί μας διευκολύνει στην διπλωματική μας προσπάθεια να αποδείξουμε ποια είναι η Τουρκία».

Επίσης ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική και έτοιμη και έχει εμπιστοσύνη στις ένοπλές δυνάμεις ότι θα ανταποκριθούν στο ακέραιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Εδώ έχουμε -αλφαβητικά- τα επτά SUV μοντέλα που περιμένουμε να δούμε μέσα στο 2024 και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν αφορούν κάποια “ελίτ” αλλά...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement