Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος έπληξε την Οδησσό, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές

Το νότιο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού επλήγη σήμερα το πρωί από ρωσικό πύραυλο, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, σειρά εκρήξεων σημειώθηκε επίσης στην πόλη Ντνίπρο.

Σφοδρές μάχες στο Ντονέτσκ – Νεκροί με σημάδια βασανιστηρίων εντοπίστηκαν στη Χερσώνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε τις δηλώσεις του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι ο πύραυλος που κατέπεσε στην Πολωνία δεν ήταν ουκρανικός.

«Δεν είναι αυτά τα στοιχεία», δήλωσε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο μετά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στην Ασία.

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, η Ουάσινγκτον αλλά και η ίδια η Πολωνία επισήμαναν ότι η έκρηξη στο πολωνικό χωριό Σεβόντοφ προκλήθηκε από πύραυλο της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, ο Ζελένσκι επανέλαβε χθες ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος. Ο ίδιος εξήγησε ότι βασίζει το συμπέρασμά του στις αναφορές του ουκρανικού στρατού, τον οποίο “δεν μπορώ παρά να εμπιστευθώ».

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ένωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά», δήλωσε χθες ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα. «Είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι η τελική ευθύνη ανήκει στη Ρωσία, αφού αυτή άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

Advertisement