Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ποδοπατήθηκαν και πέθαναν από ασφυξία σε συναυλία στο Κονγκό – 11 νεκροί

Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν το Σάββατο, οι περισσότεροι από ασφυξία, σε ένα υπερπλήρες στάδιο της Κινσάσα, όπου έδινε συναυλία ο γνωστός Κονγκολέζος τραγουδιστής Φάλι Ιπούπα.

Το Στάδιο των Μαρτύρων είναι χωρητικότητας 80.000 θεατών, όμως ήταν υπερπλήρες. Κάποιοι από τους θεατές πέρασαν δια της βίας στις θέσεις των επισήμων, ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters που ήταν παρόντες στον χώρο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 10 από αυτούς από ασφυξία. Άλλοι επτά τραυματίστηκαν, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ασέλο Οκίτο.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν εκτοξεύσει δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος στους δρόμους έξω από το στάδιο, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι για τη συναυλία.

Ο Ιπούπα έχει γεννηθεί στην Κινσάσα αλλά είναι διάσημος όχι μόνο στη ΛΔ του Κονγκό αλλά και στην Ευρώπη και αλλού.

Ο αριθμός των θεατών μέσα στο στάδιο ξεπερνούσε κατά πολύ εκείνον που θα μπορούσαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί και το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Το 2020 η γαλλική αστυνομία εκκένωσε τον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν στο Παρίσι, αφού κάποιοι άναψαν φωτιές στην περιοχή, πριν από μια προγραμματισμένη συναυλία του Ιπούπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement