Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Φονικό «κύμα» πυραυλικών επιθέσεων από τη Ρωσία – Χτύπησαν τέσσερις πόλεις

Με πάνω από 80 πυραύλους «έδειξε» τα αντίποινά της η Ρωσία στην Ουκρανία, πλήττοντας σφοδρά τέσσερις ουκρανικές πόλεις.
Μια νεαρή κοπέλα περπατάει στους δρόμους του Κιέβου και τραβά βίντεο. Σοκαρισμένη από όσα συμβαίνουν. Ακούει έναν εκκωφαντικό θόρυβο και ένας πύραυλος φαίνεται πως περνά πάνω από το κεφάλι της.

Το κορίτσι ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Βίντεο ασφαλείας έχει καταγράψει την στιγμή του χτυπήματος στην γέφυρα Γκλίτσκο.

Οι Ρώσοι χτυπούν κυβερνητικά κτίρια και πάρκα, ενώ πύραυλοι πέφτουν κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό. Η επίθεση στο κέντρο του Κιέβου μεταδόθηκε ζωντανά και από δημοσιογράφο του BBC ενώ περιέγραφε τα χθεσινά χτυπήματα στην πόλη της Ζαπορίζια που κόστισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Σε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Ζαπορίζια, στα ανατολικά της χώρας, τον εκκωφαντικό θόρυβο ακολουθεί έκρηξη και η σύνδεση διακόπτεται.

Η επόμενη σύνδεση του ανταποκριτή του BBC έγινε από καταφύγιο:

– Όπως μπορείτε να δείτε βρίσκεται στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

– Χιούγκο τι πληροφορίες έχεις;

– Τάνια, κοιτάω το κινητό μου γιατί υπάρχουν αναφορές για πολλές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου.

Δρόμοι γεμάτοι συντρίμμια και σορούς, οι πρώτες εικόνες από το κέντρο του Κιέβου. Μεταξύ των χτυπημάτων και η Γερμανική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Και ενώ τα χτυπήματα συνεχίζονταν, ο Πούτιν με διάγγελμά του απειλεί.

«Σε περίπτωση συνέχισης των ουκρανικών τρομοκρατικών επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος, η απάντηση μας θα είναι σκληρή και σε αντίστοιχη κλίμακα με το επίπεδο των απειλών» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Χτυπήματα σε 4 πόλεις
Το μετρό του Κιέβου έχει και πάλι γεμίζει φοβισμένους πολίτες.

Εκτός του Κιέβου χτυπήθηκαν άλλες 4 πόλεις.

– Ντνίπρο

– Ζιτόμιρ

– Κμελνίτσκι

– Λβιβ

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα η Ρωσία εκτόξευσε τουλάχιστον 83 πυραύλους σε ουκρανικές πόλεις από τις 9 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι 43 εξουδετερώθηκαν από το αντιαεροπορικό σύστημα της Ουκρανίας. Έως τώρα αναφέρονται 8 νεκροί και 24 τραυματίες.

«Η μοναδική τακτική του Πούτιν είναι ο τρόμος σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις, αλλά εν θα λυγίσει την Ουκρανία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Την ίδια στιγμή, νέα διάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας δίνει η ανακοίνωση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι ο λευκορωσικός στρατός θα αναπτύξει μια κοινή στρατιωτική δύναμη με τη Ρωσία στα δυτικά σύνορα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

Advertisement