Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο: Αστυνομικοί στο Ιράν ξυλοκοπούν άγρια και πυροβολούν έναν άνδρα εξ επαφής

Σοκ προκαλεί το βίντεο από τις διαδηλώσεις στο Ιράν που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια και εν συνεχεία να πυροβολούν εξ επαφής έναν άνδρα.

Οι αστυνομικοί, φορώντας πολιτικά,  αρχικά σταματούν τον άνδρα και μια γυναίκα που επέβαιναν σε μηχανάκι και στη συνέχεια ξυλοκοπούν άγρια τον άνδρα, με έναν εξ αυτών να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής.  Προηγουμένως οι αστυνομικοί καταδίωκαν με μηχανές τον άνδρα και τη γυναίκα, η οποία κρατούσε κινητό τηλέφωνο στα χέρια, γεγονός που φέρεται να «πυροδότησε» την καταδίωξη.

Ο ξυλοδαρμός του άνδρα ξεκίνησε την στιγμή που εκείνος προσπάθησε να αντιδράσει για την συμπεριφορά των αστυνομικών προς τη συνεπιβάτιδά του. Οι αστυνομικοί τότε αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν και κλωτσούν στο σώμα και το κεφάλι του.

Μετά τον πυροβολισμό που κάποια στιγμή ρίχνει ένας εκ των αστυνομικών, ο άνδρας φαίνεται να τρέμει από τον πόνο και από τις πληγές που του προκάλεσε.  Η γυναίκα τον παρακολουθεί να σπαρταράει, χωρίς να ξέρει κι εκείνη τι να κάνει. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ο άνδρας επέζησε της επίθεσης.

Το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό από Ιρανούς αστυνομικούς ήρθε στην δημοσιότητα σχεδόν ταυτόχρονα με άλλα βίντεο που έχουν καταγραφεί στο πανεπίστημιο Σαρίφ, ένα από τα πιο γνωστά ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Τεχεράνη. Στα βίντεο από το πανεπιστήμιο φαίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν χημικά κατά φοιτητών, ενώ ακούγονται και πυροβολισμοί.

Σε άλλα βίντεο αστυνομικοί φαίνονται να πετούν χημικά σε φοιτητές που είχαν εγκλωβιστεί σε υπόγειο χώρο στάθμευσης, ενώ αναφορές θέλουν να πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συλλήψεις στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πανεπιστήμια της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές εμπειρίες αλλά και σκέψεις που τον συνόδευσαν σε διάφορα στάδια της ζωής του μοιράστηκε σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ και την εκπομπή...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement