Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν την μούμια της Νεφερτίτης

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν επιτέλους τον τάφο μιας από τους πιο διάσημους ηγεμόνες της Αιγύπτου, της βασίλισσας Νεφερτίτης.

Ο κορυφαίος Αιγυπτιολόγος Zahi Hawass αποκάλυψε ότι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο μούμιες που κείτονταν στην Κοιλάδα των Βασιλέων , αναφέρει το Newsweek. Ενώ οι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να περιμένουν τα αποτελέσματα του DNA, πιστεύουν ότι έχουν βρει τα λείψανα της βασίλισσας Νεφερτίτης και της κόρης της  Αγκεσεναμούν, συζύγου του Τουταγχαμών .

Ο Hawass είπε στην ισπανική εφημερίδα El Independiente: «Είμαι σίγουρος ότι θα αποκαλύψω τη μούμια της Νεφερτίτης σε έναν ή δύο μήνες». Οι μούμιες φέρεται να προέρχονται από τους τάφους KV21 και KV35, στην Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ, σύμφωνα με την The Telegraph.

Ο Hawass πρόσθεσε ότι εάν η μούμια αποδειχθεί ότι είναι η βασίλισσα Νεφερτίτη, θα κάνουν αξονικές τομογραφίες για να αποκαλύψουν την αληθινή ομορφιά της μονάρχη, η οποία θεωρείται πως ήταν θρυλική.

Ωστόσο, ο Hawass εξήγησε ότι μεγάλο μέρος της αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας είναι ακόμα άγνωστο, καθώς οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τα περισσότερα από τα λείψανα. Σύμφωνα με την The Telegraph, είπε: «Έχουμε μόλις βρει το 30 τοις εκατό του τι κρύβεται από κάτω. Η σύγχρονη Αίγυπτος είναι χτισμένη πάνω στην Αρχαία και αυτός είναι ο λόγος που η κληρονομιά που παραμένει κρυμμένη είναι τεράστια».

Η βασίλισσα Νεφερτίτη βασίλεψε από το 1353–36 π.Χ., όταν η αρχαία Αίγυπτος ήταν στην πιο ακμάζουσα περίοδό της. Η Μισέλ Μοράν,συγγραφέας τoυ βιβλίου «Νεφερτίτη» , είπε στον Guardian : «Ήταν η Κλεοπάτρα της εποχής της. Εξίσου όμορφη, εξίσου πλούσια και εξίσου ισχυρή – αν όχι πιο ισχυρή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement