Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Νεκρός βρέθηκε ακόμη ένας αγνοούμενος δημοσιογράφος

Νεκρός στην πολιτεία Σονόρα βρέθηκε ακόμη ένας ανεξάρτητος Μεξικανός δημοσιογράφος ο οποίος, είχε εξαφανιστεί την 9η Αυγούστου όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία χθες Τρίτη, 16/8.

Ο Χουάν Άρχον Λόπες, 62 ετών, ο δημιουργός της ειδησεογραφικής σελίδας στο Facebook υπό τον τίτλο «A qué le temes» («Τι φοβάσαι»), βρέθηκε νεκρός στην πόλη Σαν Λουίς Ρίο Κολοράδο, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές, η αιτία του θανάτου ήταν κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός με αμβλύ αντικείμενο. Δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο στην έρευνα που διενεργούν οι αρχές για την υπόθεση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) ανέφερε ότι , ο Χουάν Άρχον Λόπες, για να τα βγάζει πέρα, εκτός από τη δημοσιογραφική του δουλειά εργαζόταν σε τοπικό εστιατόριο.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν δολοφονηθεί 13 δημοσιογράφοι στο Μεξικό, σύμφωνα με στοιχεία της RSF, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για όσους ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Σε αυτό το στάδιο, ο Άρχον Λόπες δεν έχει συμπεριληφθεί στον απολογισμό, καθώς δεν είναι γνωστό το κίνητρο του φόνου του.

Η μεξικανική κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων μέσα στο 2022, εκτιμώντας πως κάποια από τα θύματα δεν σκοτώθηκαν εξαιτίας της δουλειάς τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Ο Χουάν Άρχον Λόπες δημιούργησε τη σελίδα «Τι φοβάσαι» το 2020 και δημοσίευε σε αυτή διάφορες ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων του αστυνομικού δελτίου. Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του, τη 2η Αυγούστου, αναφέρονταν στην εύρεση και την επιστροφή αντικειμένων που είχαν κλαπεί από σπίτι και στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement