Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διαμαρτυρία για τους περιορισμούς στο νερό με τσιμέντο σε γήπεδα γκολφ

Kαθώς 100 γαλλικά χωριά έχουν έλλειψη πόσιμου νερού και τα δύο τρίτα της Γαλλίας βρίσκονται σε κατάσταση περιβαλλοντικής κρίσης λόγω της ξηρασίας, ακτιβιστές για το κλίμα στη νότια Γαλλία «τσιμεντώνουν» τρύπες σε γήπεδα του γκολφ. Είναι ο τρόπος που διαμαρτύρονται γιατί το χορτάρι των γηπέδων μπορεί να ποτίζεται κατ’ εξαίρεση των πανεθνικών περιορισμών που δεν επιτρέπουν στους κατοίκους των πλγέντων δήμων ούτε να ποτίσουν τους κήπους, ούτε να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους.

Ο «Πράσινος» δήμαρχος της νοτιοανατολικής πόλης Γκρενόμπλ, Éric Piolle, επέκρινε την εξαίρεση λέγοντας ότι το γαλλικό κράτος «συνεχίζει να ευνοεί τους πλούσιους και ισχυρούς».

Μοναδικός περιορισμός για τα γήπεδα του γκολφ είναι ότι το πότισμα πρέπει να γίνεται τη νύχτα με όχι περισσότερο από το 30% του συνήθους όγκου νερού.

«Ένα γήπεδο γκολφ χωρίς πράσινο είναι σαν ένα παγοδρόμιο χωρίς πάγο», δήλωσε ο Ζεράρ Ρουζιέ της Γαλλικής Ομοσπονδίας Γκολφ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο France Info. Πρόσθεσε ότι 15.000 άνθρωποι εργάζονται σε γήπεδα γκολφ σε όλη τη χώρα.

Οι ακτιβιστές που κυρίως εκπροσωπούνται από την ομάδα Extinction Rebellion απαντούν ότι η εξαίρεση στα γήπεδα γκολφ δείχνει ότι «η οικονομική τρέλα υπερισχύει του οικολογικού λόγου».

Κι ενώ ο εφιάλτης των πυρκαγιών δεν έχει τελειώσει οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τμήματα του ποταμού Λίγηρα έχουν ουσιαστικά στερέψει.

Τα δύο τρίτα της Γαλλίας έχουν κηρυχθεί σε ζώνη συναγερμού από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus καθώς οι βροχοπτώσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 85%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που αντιστέκεται ακόμη στην επέλαση των SUV, αυτή είναι τα σουπερμίνι (segment B). Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2022,ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καστέλλου εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος, την ανάμνηση του παραδόξου θαύματος, όπερ εκτέλεσε...