Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στην Βρετανία: Έρχονται περιορισμοί ακόμα και στο νερό – Δείτε γιατί

Ο παρατεταμένος καύσωνας στο Ηνωμένο Βασίλειο και η λειψυδρία θέτουν σε κίνδυνο τα αποθέματα νερού της χώρας ενώ πιθανολογείται ότι πολύ σύντομα θα γίνει επίσημη κήρυξη γενικής ξηρασίας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται οι θερμοκρασίες να εκτοξευθούν στους 35 βαθμούς Κελσίου με την εταιρία ύδρευσης (Thames Water) να λέει ότι ίσως χρειαστεί να επιβάλει περιορισμούς εκτός εάν το Λονδίνο αρχίσει να βλέπει βροχοπτώσεις πάνω από το μέσο όρο.

Οι μετεωρολόγοι λένε ότι είναι ένας «ασυνήθιστα ξηρός» Αύγουστος γι’ αυτό και σε περιοχές της χώρας έχει ήδη επιβληθεί απαγόρευση χρήσης αυτόματων ποτιστικών και λάστιχων ενώ το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την Αγγλία τουλάχιστον.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει ότι προβλέπονται «πολύ λίγες βροχές» για περιοχές της Αγγλίας τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Γράφοντας στην Sunday Telegraph, ο George Eustice, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε από περισσότερες εταιρείες ύδρευσης να θεσπίσουν επείγοντες περιορισμούς.

“Οι τρέχουσες συνθήκες είναι πολύ ασυνήθιστες, αλλά έχουμε συστήματα για να ανταποκριθούν και λειτουργούν. Οι εταιρείες ύδρευσης έχουν καθήκον να εξασφαλίσουν επαρκή παροχή και με έχουν διαβεβαιώσει ότι οι βασικές προμήθειες είναι ασφαλείς”, έγραψε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η επανάσταση του 1821, αποτελεί προϊόν μιας μακράς πορείας των πολλών και διαφορετικών δυνάμεων, κινήσεων, του Ελληνισμού προς μία επαναστατική πορεία. Για τα κεντρικά...

Advertisement