Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Καμίνι» η Ευρώπη: Πάνω απο 1000 νεκροί στην Ιβηρική – Πιο ζεστό…από τη Σαχάρα το Λονδίνο

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ζήσει σήμερα όπως όλα δείχνουν την πιο ζεστή ημέρα στην ιστορία του, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου, την ωρα που δρομολόγια και ραντεβού ακυρώνονται, σχολεία κλείνουν και οι αρχές προειδοποιούν οτι ακόμη και υγιείς άνθρωποι θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους απο θερμοπληξία.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνεται πιο ζεστό από την έρημο Σαχάρα σήμερα, οι συγκοινωνιακές συνδέσεις στο Λονδίνο σταμάτησαν, οι ειδικοί προειδοποιούν οτι οι δρόμοι μπορεί να λιώσουν, ενώ οι εργοδότες κάλεσαν τους υπαλλήλους τους να εργαστούν από το σπίτι.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office) εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» για ακραία ζέστη τη Δευτέρα και την Τρίτη σε μεγάλο μέρος της Αγγλίας, από το Λονδίνο και τα νοτιοανατολικά μέχρι το Γιορκ και το Μάντσεστερ. Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα σημειωτεόν είναι 38,7 βαθμοί Κελσίου, στο Cambridge το 2019. Υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται επίσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με τις αρχές να εκδίδουν «πορτοκαλί προειδοποιήσεις» στην υπόλοιπη Αγγλία, σε όλη την Ουαλία και σε μέρη της Σκωτίας.

Το συνήθως παγωμένο και βροχερό Λονδίνο θα γίνει τις επόμενες ώρες ένα από τα πιο ζεστά μέρη στον κόσμο με τον υδράργυρο στη βρετανική πρωτεύουσα να εκτοξεύεται πάνω από τη Δυτική Σαχάρα και την Καραϊβική. Ο καύσωνας θα συνεχιστεί και την Τρίτη με τις νυχτερινές θερμοκρασίες να ειναι ιστορικά υψηλές, πριν αρχίσει μία σταδιακή πτώση από την Τετάρτη. Είναι η πρώτη φορά που το Met Office εκδίδει «κόκκινη προειδοποίηση» από τότε που εισήχθη το σύστημα πέρυσι.

Αυτό σημαίνει οτι αναμένονται «εκτεταμένες επιπτώσεις στους ανθρώπους και τις υποδομές με ουσιαστικές αλλαγές στις εργασιακές πρακτικές και τις καθημερινές συνήθειες» Οι υπεύθυνοι το δικτύου Network Rail κάλεσαν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν μόνο «εάν είναι απολύτως απαραίτητο».

Το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε τη χειρότερη ζέστη στην ιστορία του το 1976 , ο Simon King του BBC Weather ωστόσο είπε ότι ο νέος καύσωνας θα ειναι πολύ πιο εκτεταμένος, με τις θερμοκρασίες να ειναι έως και 10 βαθμούς Κελσίου από τη σοβαρή ξηρασία που σημειώθηκε τότε. «Υπάρχει ανησυχία για πραγματικές επιπτώσεις στην υγεία γιατί πρόκειται για επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες». Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε προειδοποίηση για «εθνική έκτακτη ανάγκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Advertisement