Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αποκαλύψεις για την «μυστική περιουσία» του Πούτιν – Ακίνητα και γιοτ αξίας 4,5 δισ. δολαρίων

Οι ισχυρισμοί που θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να έχει συγκεντρώσει μια τεράστια μυστική περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω ενός δικτύου ολιγαρχών και φίλων, επανέρχονται δριμύτεροι.

Αυτή τη φορά, η βρετανική εφημερίδα Guardian επικαλείται ανώνυμο Ρώσο εμπειρογνώμονα σύμφωνα με τον οποίο 86 φαινομενικά ασύνδετες εταιρείες ή μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, φαίνεται να έχουν μια κοινή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο LLCInvest.ru.

Στην λίστα των περιουσιακών στοιχείων βρίσκεται παλάτι αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών, το οποίο χτίστηκε για προσωπική χρήση του Πούτιν στο Γκελεντζίκ στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ έχει διεκδικήσει την ιδιοκτησία του ο δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Arkady Rotenberg, ο οποίος βρίσκεται υπό κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα,  αμπελώνες που περιβάλλουν το συγκεκριμένο οίκημα ανήκουν σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία  ιδρύθηκε από δύο συνεργάτες του Πούτιν, τον Γκενάντι Τιμτσένκο και τον Βλαντιμίρ Κόλμπιν.

Στην ίδια λίστα βρίσκει κανείς και το χιονοδρομικό κέντρο Igora στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, όπου πραγματοποιήθηκε ο γάμος της κόρης του Πούτιν το 2013. Το Igora ανήκει στην Ozon, εταιρεία με ιδιοκτήτη τον φίλο του Πούτιν και πρόεδρο της Bank Rossiya, Γιούρι Κοβάλτσουκ.

Τρεις διαφορετικές εταιρείες φαίνεται να χρησιμοποιούν το όνομα τομέα LLCInvest και να κατέχουν διαφορετικά αγροτεμάχια γύρω από ένα οικιστικό συγκρότημα βόρεια της Αγίας Πετρούπολης, με το όνομα «Καλύβα του Ψαρά», ενώ μια τέταρτη οντότητα LLCInvest — ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ονομάζεται Revival of Maritime Traditions — διαχειρίστηκε την κατασκευή.

H «Βίλα Σέλγκρεν» στον Κόλπο της Φινλανδίας αποκαλείται από τους ντόπιους «Ντάτσα [σσ. εξοχικό] του Πούτιν» και ανήκει επίσημα τον Sergey Rudnov, γιο ενός παιδικού φίλου του Ρώσου προέδρου, οποίος επίσης έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου LLCinvest.ru.

Τέλος, ο Guardian συνδέει με την «μυστική περιουσία του Πούτιν» ένα γιοτ 46 μέτρων, με πέντε καταστρώματα και 10 υπνοδωμάτια, αξίας 23 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το γιοτ αυτό ταξιδεύει συχνά κοντά στο παλάτι του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα και στο λιμάνι του Σότσι. Ανήκει σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ονομάζεται Revival of Maritime Traditions, που έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως συνδεδεμένος με τον Πούτιν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement