Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δίκη Ντεπ – Χερντ: Δεν κατέληξαν σε ετυμηγορία οι ένορκοι – Οι ερωτήσεις που τους δυσκολεύουν

Παρατείνεται το δικαστικό θρίλερ της υπόθεσης «Τζόνι Ντεπ εναντίον Άμπερ Χερντ», καθώς οι ένορκοι δεν κατάφεραν χθες Τρίτη (30/1) να καταλήξουν σε ομόφωνη ετυμηγορία, όπως αναμενόταν.

Ο Τζόνι Ντεπ έχει μηνύσει την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή ένα άρθρο που εκείνη είχε γράψει στη Washington Post, ισχυριζόμενη ότι είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ενώ δεν τον κατονόμαζε, ο Ντεπ υποστήριξε ότι το άρθρο τον στοχοποιούσε και ότι η φήμη του υπέστη ανεπανόρθωτο πλήγμα. Έτσι ο ηθοποιός μήνυσε τη Χερντ για 50 εκατομμύρια, με εκείνη να ασκεί ανταγωγή για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ένορκοι παρακολούθησαν επί 6 εβδομάδες δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων και αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο ηθοποιών. Εν ολίγοις, η Χερντ επέμεινε ότι ο Ντεπ την κακοποιούσε, ενώ η πλευρά του ηθοποιού υποστήριξε πως η Χερντ ήταν κακοποιήτρια.

Η δικαστής Πένυ Αζκαράτε ζήτησε από τους ενόρκους να  μην καταλήξουν σε βιαστικά συμπεράσματα, για την, ούτως ή άλλως, περίπλοκη υπόθεση που έχουν στα χέρια τους. Η εντολή που έλαβαν από τη δικαστή ήταν να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα σχετικά στοιχεία, πριν καταλήξουν σε ετυμηγορία.

Όπως αποκάλυψε η DailyMail, το φύλλο ετυμηγορίας έχει 42 ερωτήσεις, στις οποίες έπρεπε να απαντήσει η επιτροπή, πριν από την έκδοση της απόφασης. Το έγγραφο δόθηκε στη δημοσιότητα από το δικαστήριο στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια και όπως φαίνεται, διαθέτει 24 ερωτήσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του Ντεπ και 18 για την Άμπερ Χερντ.

Το έντυπο ετυμηγορίας, έκτασης 8 σελίδων, χρησιμεύει στην επισημοποίηση της απόφασης των ενόρκων. Οι ερωτήσεις σχετικά με τον Τζόνι Ντεπ αφορούν όλες στο άρθρο της Χερντ στη Washington Post. Οι ένορκοι πρέπει να σχολιάσουν όλες τις δηλώσεις της ηθοποιού στο άρθρο της και να απαντήσουν αν, τελικά, όντως στόχευαν και σκιαγραφούσαν τον Ντεπ. «Θεωρείτε ότι ο κύριος Ντεπ έχει αποδείξει όλα τα στοιχεία της συκοφαντικής δυσφήμισης;», είναι μια από τις ερωτήσεις που απευθύνονται στους ενόρκους.

Όσο για την Άμπερ Χερντ, οι ένορκοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το αν είναι ψευδείς ή όχι οι κατηγορίες της προς τον πρώην σύζυγό της. Ένα ακόμα θέμα που έπρεπε να μελετήσει η επιτροπή είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο ηθοποιός και κατ’ επέκταση το ποσό της αποζημίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

Advertisement