Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Πες τους οτι θα τους συντρίψω» είπε ο Πούτιν στον Αμπράμοβιτς όταν του πήγε τους ουκρανικούς όρους

Αποφασισμένος για πόλεμο μέχρι τελικής πτώσεως είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ρώσο πρόεδρο όχι απλά να απορρίπτει τους ουκρανικούς όρους που του πήγε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που έχει αναλάβει άτυπο ρόλο διαμεσολαβητή, αλλά του είπε χαρακτηριστικά πως «θα τους συντρίψω»!

Όπως αναφέρουν οι Times ο Αμπράμοβιτς γύρισε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, που φέρεται να λειτουργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου, σε πεντάστερο ξενοδοχείο σε ένα τετ-α-τετ που κανόνισε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Ουμέροφ έδωσε τους ουκρανικούς όρους, οι οποίοι όχι μόνο απορρίφθηκαν από τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πες τους οτι θα τους συντρίψω»!

Το δημοσίευμα, ωστόσο, προσθέτει πως παρά την οργισμένη απάντηση του Πούτιν, ο εν λόγω δίαυλος συνομιλιών φαίνεται να αποδίδει καρπούς καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις διά ζώσης Ρώσων και Ουκρανών αυτή την εβδομάδα στην Τουρκία.

Ο Καλίν είπε στη Hurriyet το Σαββατοκύριακο ότι οι δύο πλευρές «είναι κοντά σε συμφωνία» σε βασικά θέματα, όπως το ΝΑΤΟ και η αποστρατιωκοποίηση και η χρήση της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία, αλλά υπάρχουν διαφορές αναφορικά με το μελλοντικό καθεστώς της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν πέταξε μάλιστα την ιδέα οι δύο αυτές περιοχές της Ουκρανίας θα παραμείνουν υπό ρωσικό έλεγχο υπό μια συμφωνία μακροπρόθεσμης εκχώρησης, όπως είχε παραμείνει το Χονγκ Κονγκ υπό βρετανικό έλεγχο από το 1989 μέχρι το 1997. Ο Πούτιν φέρεται να σκέφτεται αυτή την ιδέα, αλλά η οργή του κατά του Ζελένσκι και για τις στρατιωτικές αποτυχίες των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία δεν τον αφήνουν να προχωρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΧΙΟΣ

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου και Δικηγορικός Σύλλογος Χίου συμμετείχαν ενεργά στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου 2024, έξω από...

Advertisement