Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Λογική εκτίμηση» οι 10.000 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, λέει δυτικός αξιωματούχος στο BBC

Ο απολογισμός των 10.000 νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία είναι μία «λογική εκτίμηση», δήλωσε δυτικός αξιωματούχος που επικαλείται το BBC.

Ο απολογισμός αυτός εμφανίστηκε προσωρινά σε φιλοκυβερνητική ρωσική ενημερωτική ιστοσελίδα, πριν τελικά σβηστεί, με τους Ρώσους να αποδίδουν το συμβάν σε παρέμβαση χάκερς.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αυτός ο αριθμός των μελών θα μπορούσε να συνεπάγεται τριπλάσιο ή τετραπλάσιο αριθμό τραυματιών, δηλαδή 30 με 40 χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες εκτός μάχης.

«Πρόκειται για πολύ σημαντική απώλεια για τις ρωσικές δυνάμεις», σχολίασε, σημειώνοντας όμως πως ακόμα και έτσι η Ρωσία διαθέτει «πολλή δύναμη μάχης» και θα μπορούσε να συνεχίσει με έναν τραχύ πόλεμο φθοράς «για κάμποσο καιρό».

«Είναι ένα επίπεδο θυμάτων που δεν έχουμε δει στην πραγματικότητα από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε παρόλα αυτά ο αξιωματούχος.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, οι δυτικές δυνάμεις παρακολουθούν «πραγματικά προσεκτικά» το ηθικό των Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι πολεμούν σε μια κατάσταση που είναι αντιμέτωποι με αμάχους και μάλιστα σε μία όμορη σλαβική χώρα. «Είναι μια σύρραξη διαφορετικής κλίμακας», παρατήρησε.

Ως προς το πιθανότερο σενάριο για τη συνέχεια, ο δυτικός αξιωματούχος εκτίμησε ότι είναι η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης με πόλεμο φθοράς, παρά κάποια σημαντική αλλαγή που θα οδηγήσει είτε σε επίτευξη των ρωσικών στόχων είτε σε απώθηση του εισβολέα από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Αναφορικά με τη χρήση χημικών όπλων εκτίμησε ότι μια σκηνοθετημένη επίθεση με με μία τέτοια ουσία είναι δυνατή, αλλά όχι πιθανή.

Απέφυγε, τέλος, να αναφερθεί στο ρόλο των δυτικών δυνάμεων ως προς την παροχή πληροφοριών για τις θέσεις Ρώσων στρατηγών που σκοτώθηκαν από τους Ουκρανούς. «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι επιδιώκουμε να αυξήσουμε το επίπεδο της υποστήριξης που παρέχουμε σε όλους τους τομείς, ώστε να διασφαλίσουμε πως οι Ουκρανοί έχουν όσα χρειάζονται για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους έναντι της ρωσικής επίθεσης», κατέληξε ο δυτικός αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν φυτρώνει στα γκαζόν των κινηματογραφικών γηπέδων νέα ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο, και είναι και αξιόλογη, όλα τα άλλα μοιάζουν παράσιτα. Στην ταινία «Οι...

Advertisement