Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες καταστροφής στο Κίεβο – Βόμβες πέφτουν κάθε 10λεπτο στη Μαριούπολη

Για πόλεμο διαρκείας ετοιμάζεται η Ρωσία σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει στην ημερήσια έκθεσή του, επικαλούμενο το ουκρανικό γενικό επιτελείο, σημειώνει πως το Κρεμλίνο ετοιμάζεται για πόλεμο διαρκείας εφαρμόζοντας ολοένα και πιο δρακόντεια μέτρα επιστράτευσης.

Συγκεκριμένα οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο δημιουργούν περισσότερες αμυντικές θέσεις και προετοιμάζονται για να αναπτύξουν τμήμα πυροβολικού έξω από την πρωτεύουσα. Παράλληλα οι ρωσικές στρατιωτικές επιτροπές καταστρώνουν μυστικά σχέδια αλλά αντιμετωπίζουν ευρεία αντίσταση από τον ουκρανικό στρατό.

Άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην Χερσώνα – Χτύπησαν σπίτια αμάχων στην Οδησσό

Ενδεικτικές της φρίκης του πολέμου είναι οι εικόνες από την πόλη Χερσώνα, η οποία ελέγχεται από τους Ρώσους, καθώς πριν από λίγο ο ρωσικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον άμαχων διαδηλωτών τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

Όπως δείχνουν τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου ένας άνδρας αιμορραγεί βαριά από το πόδι που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα καθώς και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να προσπαθήσουν να διαλύσουν τους διαδηλωτές, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι εικόνες έρχονται λίγες ώρες αφότου οι Ρώσοι χτύπησαν σπίτια αμάχων στην Οδησσό. Πρόκειται για το πρώτο χτύπημα εναντίον αμάχων στην Οδησσό.

«Πρόκειται για κτίρια κατοικιών όπου ζουν ειρηνικοί άνθρωποι. Ας το γνωρίζουν αυτό οι μπερδεμένοι Ρώσοι, στους οποίους η ηγεσία της χώρας τους λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο εδώ. Όσο για εμάς, δεν θα αφήσουμε την Οδησσό και θα πολεμήσουμε για την πόλη μας», είπε δήμαρχος της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στο Κίεβο – Βομβάρδισαν εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο εμπορικό κέντρο «Retroville» στο βόρειο Κίεβο από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Την ίδια ώρα υπάρχουν φόβοι ότι δεκάδες άλλοι πολίτες βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Δύο στις 10” με τον Δημήτρη Γιατζόγλου και τη Ζωή Κρονάκη, χαρίζοντας στους...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

Advertisement