Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός Μπορίσοφ σε έρευνα της ΕΕ για διαφθορά

Συνελήφθη σε αστυνομική επιχείρηση που συνδέεται με έρευνα της Εισαγγελίας της ΕΕ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Ακόμη, συνελήφθησαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η πρώην πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της Βουλής Μέντα Στογιάνοβα, καθώς και μια σύμβουλος του Μπορίσοφ, η Σεβνταλίνα Αρναούντοβα.

«Επιχείρηση μεγάλης κλίμακας είναι σε εξέλιξη, σε σχέση με 120 υποθέσεις που ερευνά το Γραφείο της Εισαγγελίας της ΕΕ στη Βουλγαρία. Έρευνες και κατασχέσεις πραγματοποιούνται σε πολλές τοποθεσίες. Ο Μπόικο Μπορίσοφ, ο Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, η Μέντα Στογιάνοβα και η Σεβνταλίνα Αρναούντοβα τέθηκαν επί του παρόντος υπό κράτηση», αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών.

Το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως της ΕΕ, υπό τη ρουμάνα πρώην εισαγγελέα αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς Λάουρα Κοβέσι, ερευνά υποθέσεις σοβαρής απάτης που σχετίζονται με κατάχρηση κοινοτικών κονδυλίων.

Ο Μπορίσοφ διετέλεσε πρωθυπουργός για σχεδόν μία δεκαετία, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο όταν έχασε τις εκλογές με φόντο τη λαϊκή οργή για τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια του κρατικού μηχανισμού στο φτωχότερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νέος κυβερνητικός συνασπισμός ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο, δεσμευόμενος να επιδείξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά.

Δεκάδες στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος GERB συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Μπορίσοφ, στα περίχωρα της Σόφιας, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο για πολιτικό διωγμό.

«Σε βάρος του Μπορίσοφ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, μέχρι στιγμής. Η αστυνομία ερεύνησε το σπίτι του. Μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου πιθανότατα θα κρατηθεί για 24 ώρες», δήλωσε νωρίτερα ο δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού, ο Μένκο Μενκόφ, σε δημοσιογράφους.

Η Λάουρα Κοβέσι, ολοκληρώνοντας διήμερη επίσκεψη στη Σόφια την Πέμπτη, δήλωσε ότι το Γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας της ΕΕ έχει λάβει ρεκόρ καταγγελιών στη Βουλγαρία και διενεργεί 120 έρευνες. «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ μέσω Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την από αιώνων διαμορφωμένη παράδοση εορτάσθηκε, χθες, στην Ιερά Καθέδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η Κυριακή της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ιδρύθηκε το 1958 και είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της...

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στην άκρως ανταγωνιστική και συναρπαστική κατηγορία “Sports Bikes”, η BMW M 1000 RR παραμένει κυρίαρχος για τέταρτη συνεχή χρονιά. Με έναν μοναδικό συνδυασμό σπορ...

Advertisement