Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Ζούμε μια κόλαση», λένε οι κάτοικοι της Μαριούπολης – Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Τα απομεινάρια μιας πόλης… Νέες φωτογραφίες της κατεστραμμένης Μαριούπολης είδαν το φως της δημοσιότητας. Η στρατηγικής σημασίας πόλη (διαθέτει το πιο σημαντικό λιμάνι στην Αζοφική θάλασσα) βρίσκεται υπό στενή πολιορκία από τις ρωσικές δυνάμεις. Κάτοικοι της πολιορκημένης ουκρανικής πόλης περιέγραψαν στο CNN την κατάσταση ως αφόρητη και κόλαση.

Υπάρχουν επιζώντες από τη ρωσική βομβιστική επίθεση στο θέατρο της Μαριούπολης, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι τοπικές ουκρανικές αρχές. Στο δημοτικό θέατρο πιστεύεται ότι είχαν βρει καταφύγια εκατοντάδες άμαχοι μεταξύ αυτών και παιδιά. Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος.  Παράλλληλα, συνεχίζεται το ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο, όπου βομβαρδίστηκε και σχολείο. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, μάλιστα, τουλάχιστον 107 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Δώδεκα με δεκατέσσερις χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη, ενώ πάνω από 2.400 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Στην πολιορκούμενη πόλη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές υπάρχουν δύο ομαδικοί τάφοι.

«Από σήμερα, υπάρχουν περίπου 12.000 με 14.000 Ρώσοι στρατιώτες γύρω από την πόλη – αυτές είναι οι ελίτ μονάδες τους. Τις τελευταίες τρεις ημέρες 25 αεροπλάνα ημερησίως προερχόμενα από τη Σεβαστούπολη και πετούσαν βόμβες στη Μαριούπολη, καταστρέφοντάς την ολοσχερώς, αναγκάζοντας την πόλη να παραδοθεί», είπε ο Σεργκέι Ταρούτα, βουλευτής.

Οι κάτοικοι που παραμένουν στη Μαριούπολη είναι υποχρεωμένοι να ζουν υπό φριχτές συνθήκες, καθώς επί 13 ημέρες είναι χωρίς ηλεκτρικό, φυσικό αέριο ή νερό, με τη θερμοκρασία τη νύχτα να πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου. Εκτιμάται ότι στην πόλη παραμένουν 400.000 άνθρωποι, ενώ στις 14 Μαρτίου κατάφεραν να διαφύγουν 160 οχήματα.

Ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν χθες θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πόλη. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν 1.000 με 1.200 άνθρωποι. Η Μόσχα διέψευσε το βομβαρδισμό του θεάτρου. «Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement