Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς οι Ρώσοι «τυφλώνουν» την αντίπαλη αεράμυνα – Το μυστηριώδες πυρομαχικό

Μία -άγνωστη μέχρι στιγμής- συσκευή που φέρεται να «τυφλώνει» τα ραντάρ της oυκρανικής αεράμυνας χρησιμοποιούν οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν αμερικανοί αξιωματούχοι μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι συσκευές αυτές έχουν μήκος περίπου ένα μέτρο και σχήμα βέλους. Μάλιστα, φωτογραφίες τους άρχισαν να κυκλοφορούν στα social media.

Εκτοξεύονται από τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας Iskander-M, όταν ο ρωσικός στρατός αντιληφθεί ότι ο πύραυλος που έχει εκτοξεύσει έχει στοχοποιηθεί από συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας.

Οι συσκευές παράγουν ραδιοκύματα προκειμένου να παραπλανήσουν τα ραντάρ των Ουκρανών.

Η χρήση τέτοιων «δολωμάτων» μπορεί να εξηγήσει γιατί τα ουκρανικά όπλα αεράμυνας δυσκολεύτηκαν να αναχαιτίσουν τους ρωσικούς πυραύλους Iskander.

Ο Ρίτσαρντ Στίβενς, ο οποίος υπηρέτησε 22 χρόνια στον βρετανικό στρατό, σε μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, και ως τεχνικός βομβών για 10 χρόνια στο νότιο Ιράκ, την Αφρική και άλλες περιοχές, είπε ότι δεν «έχει δει ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο Iskander είναι βαλλιστικός πύραυλος, γνωστός για τη δυνατότητά του να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές αλλά και διαφορετικές συμβατικές κεφαλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement