Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Βομβαρδισμοί στην Οδησσό – «Κάθε πόλεμος τελειώνει με συμφωνία», λέει ο Ζελένσκι

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία, με τον Κίεβο να αναφέρει πως στην περιοχή της Οδησσού αναφέρονται βομβαρδισμοί στα παράλια από ρωσικά πολεμικά, αλλά καμιά απόπειρα απόβασης ως τώρα, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.

Σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου. «Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή».

Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία, συνέχισε ο κ. Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «θα συνεχιστούν». Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η Ρωσία επιδιώκει ενισχύσει τα στρατεύματά της και να αντικαταστήσει τις απώλειες που υπέστη.

Στην Μαριούπολη, κατά τις ουκρανικές αρχές, περίπου 20.000 κάτοικοι μπόρεσαν να φύγουν την Τρίτη, ωστόσο οχηματοπομπή με εφόδια που προορίζονται για τη πόλη συνεχίζει να εμποδίζεται, κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Αισιόδοξοι για συμφωνία οι Ουκρανοί -Διαφωνεί ο Πούτιν

Στον πέμπτο κύκλο διαπραγματεύσεων φάνηκε μία «χαραμάδα» ελπίδας για συμβιβασμό μεταξύ της ουκρανικής και της ρωσικής πλευράς, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται σήμερα.

«Η στάση του Κρεμλίνου έχει αλλάξει και δεν είναι τόσο σκληρή όσο στο ξεκίνημα του πολέμου. Πλέον υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, ενώ οι τελευταίες συνομιλίες κρίνονται ως «εποικοδομητικές», ανακοίνωσε το Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μαθητές και καθηγητές από το 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου «Γιώργος Σεφέρης» υποδέχτηκε σήμερα 24 Απριλίου 2024 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής στο κτήριο της ΠΕ...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη από τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, κ Παναγιώτη Κατσίβελα δέχθηκε στο Γραφείο του, σήμερα, 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.  Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 κλιμάκιο της Συμμαχίας Αξιών επισκέφθηκε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού, κ. Αυγερινό Δημήτριο προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς...

ΧΙΟΣ

Σήμερα (23-04-2024), στο πλαίσιο ερευνών για την παράνομη κατοχή, κατασκευή, χρήση, διακίνηση και εμπορία βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης...

Advertisement