Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος Ουκρανία: Υπό ρωσική κατοχή η Χερσώνα – Στα σκαριά ψευδοδημοψήφισμα

Υπό τον έλεγχο της Ρωσίας είναι πλέον η στρατηγικής σημασίας πόλη της Χερσώνας, όπου μάλιστα η Μόσχα φέρεται να ετοιμάζει να εγκαθιδρύσει το δικό της status quo.

O εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός «έχει αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της περιοχής στη Χερσώνα».

Το Λονδίνο προειδοποιεί μάλιστα ότι η Μόσχα μπορεί να στήσει ψευδοδημοψήφισμα στη Χερσώνα, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει τις ενέργειές της στην περιοχή, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως ξεχωριστή «δημοκρατία».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Sky News, κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις στη Χερσώνα, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να άνοιξαν πυρ προειδοποιητικά στον αέρα για να διαλύσουν το πλήθος.

H κατάληψη της Χερσώνας θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί βιομηχανικό κέντρο και φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι επίσης η μεγαλύτερη πόλη που πέφτει στα χέρια της Ρωσίας και στρατηγικά αποτελεί μια ζωτικής σημασίας επιχειρησιακή βάση για τον στρατό, καθώς επιδιώκει την προώθησή της περαιτέρω την ενδοχώρα και δυτικά κατά μήκος της ακτής προς το μεγάλο λιμάνι της Οδησσού.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταρρίψει 6 τουρκικά drones Bayraktar τις τελευταίες 24 ώρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement