Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Κιέβου – Μόσχας

Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Mykhailo Podoliak ανέφερε στο Twitter πως το Κίεβο «δεν θα παραιτηθεί από τις θέσεις του», ούτε «θα ακούσει τα ρωσικά τελεσίγραφα».

Τα αιτήματα της Ουκρανίας τόνισε είναι να σταματήσει ο πόλεμος και να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από τη χώρα.

Ο ίδιος εκτιμά πως θα υπάρξουν αποτελέσματα στις σημερινές συνομιλίες. «Η Ρωσία έχει γίνει πιο ευαίσθητη με τις ουκρανικές θέσεις, έχει αρχίσει να μιλά εποικοδομητικά», λέει σε βίντεο που ανήρτησε.

Υπάρχουν ελπίδες ότι οι συνομιλίες θα ανοίξουν το δρόμο για την απομάκρυνση περισσότερων αμάχων, ιδιαίτερα από περιοχές που βομβαρδίζονται από τη Μόσχα, όπως η Μαριούπολη.

Η διοίκηση της πόλης δήλωσε την Κυριακή ότι μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για την πολιορκημένη πόλη δεν είχε φτάσει και οι παγιδευμένοι κάτοικοι χρειάζονταν απεγνωσμένα βοήθεια.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκεί αντιμετωπίζουν «ακραίες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, νερό και φάρμακα» και πολλοί έχουν καταφύγει σε «μη θερμαινόμενα υπόγεια», δήλωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε σε μια ομιλία του στο Facebook την Κυριακή ότι η ομάδα του συνεχίζει να εργάζεται στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να κανονίσει μια συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Από τη στιγμή της γέννησής του, λόγω της μυθικής οδικής συμπεριφοράς του που ανέτρεπε όλα όσα ξέραμε στο κλείσιμο του περασμένου αιώνα, το Ford...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Γιόσεφ Καμπάν θα έχει συγκεκριμένη ευθύνη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας σχεδιαστικής γλώσσας των μοντέλων της MG και έρχεται να ενταχθεί στην εταιρεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Αθήνα έχει μπει πλέον σε metal ρυθμούς, καθώς μετράμε αντίστροφα για την συναυλία των Rammstein στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο και η...

Advertisement