Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνουν το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις – Βομβαρδισμοί σε βορά και νότο – Δείτε χάρτες

Περικυκλωμένο είναι το Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα πλήγματα ακόμα και σε περιοχές της χώρας που δεν είχαν έως τώρα μπει στο στόχαστρο της Μόσχας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου καταγράφηκαν πλήγματα στην αεροπορική βάση στο Βασιλικίβ, στο Ιρπίν, στη Μπούκα, το Χοστομέλ. Οι ρωσικές επιδρομές επεκτάθηκαν επίσης προς τα βόρεια στο Μοσχούν, ενώ επιχειρείται και διείσδυση στο Μπρόβαρι.

Η θηριώδης στρατιωτική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων που βρισκόταν στα 35 χλμ έχει αρχίσει να διαχέεται μέσα στα δάση, προκειμένου να ολοκληρωθεί το σχέδιο περικύκλωσης του Κιέβου.

Ποιες περιοχές «φλέγονται»

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και τα χτυπήματα στο Σούμι, το Χάρκοβο, το Ιζιούμ, αλλά και προς το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ, στο Ντνίπρο, στη Μαριούπολη, τη Μελιτόπολη, το Νικολάεφ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι άμαχοι απομακρύνονταν από το χωριό Περεμόχα στην περιφέρεια του Κιέβου.

“Μετά την επίθεση, οι κατακτητές ανάγκασαν όσους είχαν απομείνει από το κομβόι να γυρίσουν πίσω στο χωριό Περεμόχα και δεν τους αφήνουν να φύγουν από εκεί”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πληροφοριών.

Σε ρωσικό κλοιό το Κίεβο

Οι μάχες βορειοδυτικά του Κιέβου συνεχίζονται, ενώ ο όγκος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακοίνωσαν ότι μία μεγάλη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα διασκορπίστηκε μερικώς βόρεια του Κιέβου πιθανώς για να υποστηρίξουν μια ρωσική προσπάθεια να περικυκλωθεί η πόλη.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ στο Κίεβο, Μίλτο Σακελλάρη, στην πόλη  έχουν δημιουργηθεί παντού οδοφράγματα και όσοι  κάτοικοι δεν έχουν φύγει ετοιμάζονται να δώσουν μάχη με τα ρωσικά στρατεύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H κατασκευή μιας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης έχει ξεκινήσει, μαζί με έργα επέκτασης των χώρων κατασκευής αμαξωμάτων, συναρμολόγησης και logistics. Συνολικά 800 εκατομμύρια...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Cupra Formentor έρχεται με υψηλές φιλοδοξίες, βαδίζοντας στα χνάρια του επιτυχημένου προηγούμενου SUV. Το Cupra Formentor είναι το best seller της εταιρείας...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερά άτυχη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε, καθώς στο δεύτερο μέρος είχε 4 δοκάρια και συνολικά 6 μετά και τα δύο του πρώτου ημιτελικού...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για...

Advertisement