Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Τέλος η βότκα και το χαβιάρι από τις ΗΠΑ – Θα παλέψουμε για να αποφύγουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε από το Λευκό Οίκο πως οι ΗΠΑ προχωρούν στην ανάκληση του «καθεστώτος του πλέον ευνοούμενου κράτους» της Ρωσίας σε συντονισμό με τους δυτικούς συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Η ανάκληση των μόνιμων κανονικών εμπορικών σχέσεων της Ρωσίας θα «καταστήσει δυσκολότερο για τη Ρωσία να έχει οικονομικές συναλλαγές (do business) με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως οι ΗΠΑ «κάνουν τα πρώτα βήματα» για να απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικής βότκας, θαλασσινών, αλλά και διαμαντιών.

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε την πρόεδρο του Κονγκρέσου, Νάνσι Πελόζι, που πίεσε για την συγκεκριμένη αυτή τη δράση και που ανέβαλε τη λήψη ενός μέτρου στο Κογκρέσο έως ότου “μπορέσει να παρατάξει όλους τους βασικούς συμμάχους μας”.

«Ο Πούτιν είναι ο επιτιθέμενος και ο Πούτιν πρέπει να πληρώσει το τίμημα», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέλυσε επίσης κι άλλες οικονομικές κυρώσεις που έχουν λάβει οι ΗΠΑ για να αποσταθεροποιήσουν τη ρωσική οικονομία και να συμπιέσουν τον Πούτιν και τον περίγυρό του.

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στοχεύουν έναν διευρυμένο κατάλογο Ρώσων ολιγαρχών, και πως εντείνουν τις προσπάθειες για να συλλάβουν τα «παράνομα κέρδη τους».

«Υποστηρίζουν τον Πούτιν. Κλέβουν τον ρωσικό λαό και επιδιώκουν να κρύψουν τα χρήματά τους στις χώρες μας», τόνισε ο Μπάιντεν. «Είναι μέρος αυτής της κλεπτοκρατίας που υπάρχει στη Μόσχα και πρέπει να μοιραστούν τον πόνο αυτών των κυρώσεων».

Ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ θα υποδεχθούν Ουκρανούς πρόσφυγες με «ανοιχτές αγκάλες» και δήλωσε πως ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει να στείλει περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία. Ωστόσο, τόνισε για ακόμα μία φορά πως «δεν θα πολεμήσουμε εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία» και είπε πως «μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία θα σήμαινε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, κάτι το οποίο πρέπει να παλέψουμε για να αποφύγουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση ρεπόρτερ σχετικά με πληροφορίες που θέλουν τη Ρωσία να εξετάζει τη χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά είπε πως η Ρωσία «θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα» σε μια τέτοια περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε χρωματισμό Frozen Pure Grey ήταν το 6.000.000ό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA). Χρειάστηκαν μόλις...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS A.E., επίσημη αντιπροσωπεία της Subaru στην Ελλάδα, ανακοίνωσε εκπτώσεις έως 5.000 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση) για όλα...

Advertisement