Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: To κρίσιμο ραντεβού Λαβρόφ-Κουλέμπα στην Αττάλεια

Με «περιορισμένες προσδοκίες» έφτασε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια για τις πιο κρίσιμες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ από την έναρξη του πολέμου. Η συνάντηση ξεκίνησε όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ Όλεγκ Νικολένκο μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Φωτογραφίες απο το κρίσιμο ραντεβού ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και η Μαρία Ζαχάροβα.

Είναι η πρώτη ανάμεσα στις δύο πλευρές που γίνεται σε τόσο υψηλό επίπεδο από τις 24 Φεβρουαρίου όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πλανήτης παρακολουθεί το κρίσιμο τετ α τετ με κομμένη την ανάσα.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας συμμετέχει σε τριμερή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του και τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο τελευταίος υποδέχθηκε τον Κουλέμπα λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί (10/3), με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν θερμή χειραψία. Ο Λαβρόφ είχε φθάσει στην Τουρκία από την Τετάρτη.

Λίγο πριν το κρίσιμο ραντεβού, ο Κουλέμπα προσπάθησε να διαχειριστεί τις προσδοκίες γύρω από τις συνομιλίες, υποδηλώνοντας ότι ενδέχεται να μην επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός. Πριν απο τη συνάντηση ο Κουλέμπα διαβεβαίωνε μέσω Facebook ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου οι συνομιλίες να είναι «όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές», επισημαίνοντας ωστόσο πως οι προσδοκίες του είναι «περιορισμένες».

«Δεν τρέφω μεγάλες ελπίδες, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να αποσπάσουμε το μέγιστο», ανέφερε προειδοποιώντας πως «όλα θα εξαρτηθούν από τις οδηγίες που θα έχει λάβει ο Λαβρόφ πριν από τις συνομιλίες».

Λίγο πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε οτι έχει καταλάβει και ελέγχει ορισμένες περιοχές της Μαριούπολης: “Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης της Μαριούπολης από τους εθνικιστές συνεχίζεται. Μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στα ανατολικά της πόλης πήραν τον έλεγχο των συνοικιών Azovsky, Naydenovka, Lyapino, Vinogradar και το εργοστάσιο Azovstal. Στα δυτικά τμήμα της πόλης, η περιοχή Zapadny απελευθερώθηκε”, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement