Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικές ώρες για χιλιάδες ανθρώπους που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς

Το σκληρό αποτύπωμα του πολέμου καταγράφεται και στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας.
Στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, από το πρωί δεν έχουν σταματήσει να έρχονται πρόσφυγες, εξαντλημένοι, περπατώντας για ώρες μέσα στο κρύο. «Το μόνο που έχουν να πουν είναι να εκφράσουν την οργή τους για τον Πούτιν που για άλλη μια φορά τους κατέστρεψε τη ζωή» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του MEGA.

Η Ιλένα είναι Ρωσίδα που έμενε στην Ανατολική Ουκρανία. Μετά τις αναταραχές τυ 2014 μετακόμισε στο Κίεβο, τώρα, μεταναστεύει και πάλι με την κόρη της αναζητώντας μία νέα ζωή. «Είμαι από τη Ρωσία, γεννήθηκα στη Ρωσία, αλλά τον μισώ από τα βάθη της καρδιάς μου» τόνισε.

Στα σύνορα συναντά κανείς τους πρόσφυγες στον πρώτο σταθμό ενός δύσκολου ταξιδιού. Γυναικόπαιδα αλλά και άντρες που θέλουν να πολεμήσουν όπως ο 35χρονος Μιχαήλ. «Όλοι οι φίλοι μου που ζουν σε Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, είναι γεροί άντρες επέστρεψαν στην Ουκρανία και περιμένουν με αυτόματα παίρνουν ό,τι υπάρχει» σημείωσε.

Ανάβουν φωτιές και σκεπάζονται με κουβέρτες για να ζεσταθούν… Στα σύνορα τους περιμένει ζεστό φαγητό, ρούχα, παιχνίδια και λεωφορεία για ασφαλείς προορισμούς.

Ο Γκαμπριελ θα έδινε τα τελευταία του μετρητά για να κοιμηθεί σε κανονικό κρεβάτι και να κάνει ένα μπάνιο. «Αυτά είναι τα χρήματά μου. Έχω 500 γρίβνια. Ας τα δώσω για να κοιμηθώ 4-5 ώρες για 4 ημέρες να κοιμηθώ και να κάνω ένα μπάνιο. Τέσσερις μέρες έχω να βουρτσίσω τα δόντια μου, η ανάσα μου μυρίζει» υπογράμμισε.

Η Σοφία μας ζητάει να μπούμε στη θέση της… είχε μόλις 5 λεπτά για να αποφασίσει τι πρέπει να πάρει μαζί της, 5 λεπτά για να χωρέσει ολόκληρη τη ζωή της σε μία βαλίτσα.

«Είναι θλιβερό να αφήνεις το σπίτι σου και να έχεις 5 λεπτά και να μην ξέρεις τι είναι το πιο σημαντικό στη ζωή σου για να πάρεις μαζί σου και να πρέπει να αποφασίσεις τόσο γρήγορα» είπε, μιλώντας στην κάμερα του MEGA.

Στην προσπάθεια να περάσει τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας με τα πόδια και ο Σον Πεν.

«Εγώ και δύο συνάδερφοί μου περπατήσαμε χιλιόμετρα μέχρι τα πολωνικά σύνορα αφού εγκαταλείψαμε το αυτοκίνητό μας στην άκρη του δρόμου. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα σε αυτή τη φωτογραφία μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά μόνο, στα περισσότερα χωρίς να διακρίνονται αποσκευές, και το μόνο αξίας σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ένα αυτοκίνητο» ανέφερε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης εγκατέλειψε την Ουκρανία όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ. Λίγες μέρες πριν χαρακτήρισε τον πόλεμο ως «βάρβαρο λάθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement